Κοσμος

Σάμπυ Μιωνής: Δικαιώθηκε έναντι της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου

Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δικαίωση για τον Σάμπυ Μιωνή, στην αντιδικία που είχε με τη Γιάννα Παπαδάκου, ήταν η απόφαση υπ’ αριθμόν 420/2022 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Τον Σάμπυ Μιωνή δικαίωσε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στην αντιδικία που είχε με τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου αποφασίζοντας ότι πρέπει να του καταβληθεί αποζημίωση την ηθική βλάβη που υπέστη.

Ο επιχειρηματίας είχε προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου, επιδιώκοντας να αποζημιωθεί για συκοφαντικό δημοσίευμα της δημοσιογράφου σε κυριακάτικη εφημερίδα, στο οποίο τον κατηγορούσε για οφειλές στο αμερικανικό δημόσιο και εμπλοκή στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, το δικαστήριο δικαίωσε τον επιχειρηματία το 2014, επιδικάζοντάς του αποζημίωση 128.000 ευρώ και στη συνέχεια ο Άρειος Πάγος κήρυξε την απόφαση άμεσα εκτελεστή στην Ελλάδα.

Ωστόσο, διαπιστώθηκε πως η δημοσιογράφος δεν ήταν σε θέση να καταβάλει την αποζημίωση, με συνέπεια να επιβληθεί συντηρητική κατάσχεση στο 50% του μεριδίου της στο οικογενειακό της ακίνητο, στα Μελίσσια.

O επιχειρηματίας είχε καταγγείλει ότι η δημοσιογράφος είχε προχωρήσει σε εικονική πώληση του ακινήτου της κάτι για το οποίο το δικαστήριο τον δικαίωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ