Κοσμος

Βρετανία: Οριστικά τέλος για το ρωσικό κρατικό κανάλι RT

Προ ημερών είχε αποχωρήσει το BBC από τη Ρωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία / Η Βρετανία εξετάζει την απαγόρευση του Russia Today
RT © EPA Pool

Η ρυθμιστική αρχή των μέσων ενημέρωσης στη Βρετανία, Ofcom, δήλωσε σήμερα ότι ανακάλεσε την τηλεοπτική άδεια του καναλιού RT που υποστηρίζεται από τη Ρωσία.

«Δεν θεωρούμε ότι το RT είναι κατάλληλο για να κατέχει άδεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και δεν μπορούμε να πειστούμε ότι μπορεί να είναι ένας υπεύθυνος ραδιοτηλεοπτικός φορέας», ανέφερε η Ofcom στο Twitter.

 

 

Το κρατικά χρηματοδοτούμενο από τη Ρωσία τηλεοπτικό κανάλι RT δήλωσε την Παρασκευή ότι η ρυθμιστική αρχή μέσων ενημέρωσης της Βρετανίας ανακάλεσε άδικα την άδεια εκπομπής του λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία και το κατηγόρησε ότι «δεν είναι παρά ένα εργαλείο της βρετανικής κυβέρνησης».

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι τονίζουν ότι το RT είναι ένας τρόπος για τη Μόσχα να ανταγωνιστεί την κυριαρχία παγκόσμιων εταιρειών μέσων ενημέρωσης που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, που η Μόσχα λέει ότι μεταδίδουν μια προκατελλειμένη οπτική του κόσμου.

«Η Ofcom έδειξε στο βρετανικό κοινό και στις ρυθμιστικές αρχές διεθνώς ότι, παρά την καλά κατασκευασμένη βιτρίνα της ανεξαρτησίας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εργαλείο της κυβέρνησης, που υποκύπτει στη θέλησή της για την καταστολή των μέσων ενημέρωσης», δήλωσε στο Reuters η Anna Belkina, αναπληρώτρια αρχισυντάκτρια του RT.

«Αγνοώντας το απολύτως καθαρό ιστορικό του RT επί τέσσερα συναπτά έτη και αναφέροντας καθαρά πολιτικούς λόγους που συνδέονται άμεσα με την κατάσταση στην Ουκρανία και που ωστόσο δεν σχετίζονται καθόλου με τις λειτουργίες, τη δομή, τη διαχείριση ή τη συντακτική παραγωγή του RT, η Ofcom έκρινε ψευδώς ότι το RT δεν είναι "κατάλληλο και ορθό" και με αυτόν τον τρόπο στέρησε από το κοινό του Ηνωμένου Βασιλείου την πρόσβαση στην πληροφόρηση», υποστηρίζει η ρωσική πλευρά.

Υπενθυμίζεται ότι το BBC ανακοίνωσε προ ημερών ότι το διεθνές ειδησεογραφικό του τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο, BBC World News, σταμάτησε να εκπέμπει στη Ρωσία, αφότου οι ρωσικές αρχές προχώρησαν στην καταστολή μέσων ενημέρωσης από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ