Κοσμος

Το viral μήνυμα του Άρνολντ Σβαρτζένέγκερ στους Ρώσους πολίτες

Ο λογαριασμός του είναι από τους ελάχιστους που ακολουθεί ο ίδιος ο Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
arnold-schwarzenegger.jpg
@Schwarzenegger/Twitter

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στέλνει μήνυμα σε Βλαντίμιρ Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ζήτησε να σταματήσει η εισβολή. Τι είπε για τους Ρώσους στρατιώτες.

Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ μια μορφή της σύγχρονης ποπ κουλτούρας, αφού οι ταινίες όπως το «Terminator», «Predator» και «Total Recall» της δεκαετίας του 1980 και του 1990 παίχτηκαν σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία έχει πολλούς θαυμαστές στη Ρωσία. Μεταξύ αυτών λέγεται ότι είναι και ο Βλαντιμίρ Πούτιν.  Χαρακτηριστικό είναι δε ότι η ταινία του 1988 «Body Heat» ήταν η πρώτη ξένη παραγωγή στην οποία δόθηκε άδεια να γυριστεί επί ρωσικού εδάφους.

Έτσι λοιπόν, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ κάλεσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ ανήρτησε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

 

 

«Στον Πρόεδρο Πούτιν, λέω: Εσύ ξεκίνησες αυτόν τον πόλεμο. Εσείς οδηγείτε αυτόν τον πόλεμο. Μπορείτε να σταματήσετε αυτόν τον πόλεμο» τόνισε μεταξύ άλλων ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ.

Σε αυτό το βίντεο, εκτός από την προσωπική έκκληση που απευθύνει στον Πούτιν να σταματήσει ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος, ο διάσημος αστέρας του Χόλιγουντ στέλνει μήνυμα στους Ρώσους στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία, επισημαίνοντας ότι «θυσιάζονται για έναν παράλογο πόλεμο που καταδικάζεται από ολόκληρο τον κόσμο». Και τους κάλεσε να συνειδητοποιήσουν τι συμβαίνει στην Ουκρανία και να αντιληφθούν τον παραλογισμό του πολέμου. «Γνωρίζετε ήδη μεγάλο μέρος της αλήθειας που έχω αναφέρει. Το έχετε δει με τα μάτια σας» είπε χαρακτηριστικά.

Το μήνυμα του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για τη Ρωσία και τη μάχη κατά των Ναζί στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

Στο βίντεο, διάρκειας 9 λεπτών, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ περιγράφει το παρελθόν και τη σχέση του με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας ότι «η δύναμη και η καρδιά του ρωσικού λαού» αποτελούσε πηγή έμπνευσης για εκείνον.  Όπως ξεκαθάρισε, ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν είναι για «την υπεράσπιση της Ρωσίας που έκαναν οι παππούδες σας ή ο προπάππους σας». Και πρόσθεσε: «Αυτός είναι ένας παράνομος πόλεμος».
 

«Ο λόγος που σας τα λέω όλα αυτά είναι ότι από τότε που ήμουν 14 ετών, δεν τρέφω παρά στοργή και σεβασμό για τον λαό της Ρωσίας. Η δύναμη και η καρδιά του ρωσικού λαού με ενέπνεαν πάντα. Γι' αυτό ελπίζω ότι θα με αφήσετε να σας πω την αλήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σε κανέναν δεν αρέσει να ακούει κάτι επικριτικό για την κυβέρνησή του. Καταλαβαίνω ότι. Αλλά ως μακροχρόνιος φίλος του ρωσικού λαού, ελπίζω ότι θα ακούσετε τι έχω να πω. Μίλησα με αυτόν τον τρόπο στον αμερικανικό λαό πέρυσι, στις 6 Ιανουαρίου, όταν ένα άγριο πλήθος εισέβαλε στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ προσπαθώντας να ανατρέψει την κυβέρνησή μας. Υπάρχουν στιγμές που είναι τόσο λάθος που πρέπει να μιλήσουμε. Γνωρίζω ότι η κυβέρνησή σας σας είπε ότι πρόκειται για έναν πόλεμο για να αποναζιστοποιήσετε την Ουκρανία. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αποναζιστικοποιημένη Ουκρανία; Είναι μια χώρα με έναν Εβραίο πρόεδρο - έναν Εβραίο πρόεδρο, θα μπορούσα να προσθέσω, του οποίου τα τρία αδέρφια του πατέρα του δολοφονήθηκαν όλοι από τους Ναζί. Η Ουκρανία δεν ξεκίνησε αυτόν τον πόλεμο. Ούτε οι εθνικιστές ούτε οι ναζί. Αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία στο Κρεμλίνο ξεκίνησαν αυτόν τον εμφύλιο πόλεμο. αυτός δεν είναι ο πόλεμος του ρωσικού λαού...Δεν νομίζω ότι ο ρωσικός λαός γνωρίζει ότι συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Προτρέπω λοιπόν τον ρωσικό λαό και τους Ρώσους στρατιώτες στην Ουκρανία να κατανοήσουν την προπαγάνδα και την παραπληροφόρηση. Σας ζητώ να με βοηθήσετε να διαδώσω την αλήθεια, ώστε οι συμπατριώτες σας Ρώσοι να μάθουν την ανθρώπινη καταστροφή που συμβαίνει στην Ουκρανία. Στον Πρόεδρο Πούτιν, λέω: Εσύ ξεκίνησες αυτόν τον πόλεμο. Οδηγείς αυτόν τον πόλεμο. Μπορείτε να σταματήσετε αυτόν τον πόλεμο τώρα». 

Ο θαυμασμός του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ για τους Ρώσους διαδηλωτές

Παράλληλα, ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ εξέφρασε τον θαυμασμό του για όσους πολίτες διαμαρτύρονται στη Ρωσία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Και στους Ρώσους που διαδηλώνουν στους δρόμους ενάντια στην εισβολή στην Ουκρανία: Ο κόσμος είδε τη γενναιότητα σας. Γνωρίζουμε ότι έχετε υποστεί τις συνέπειες του θάρρους σας. Έχετε συλληφθεί. Σε έχουν φυλακίσει και σε έχουν χτυπήσει. Είστε οι νέοι μου ήρωες. Έχετε τη δύναμη του Γιούρι Πέτροβιτς Βλάσοφ. Έχετε την αληθινή καρδιά της Ρωσίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ