Κοσμος

Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ θα μιλήσουν την Παρασκευή - Τι θα πουν

Το ρωσικό αίτημα στο Πεκίνο για οικονομική και στρατιωτική βοήθεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συζητήσεις ΗΠΑ με Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Συζητήσεις ΗΠΑ με Κίνα για τον πόλεμο στην Ουκρανία © EPA | Pixabay | Unsplash

Τζο Μπάιντεν και Σι Τζιπίνγκ θα έχουν συνομιλία την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα να μη βοηθήσει οικονομικά και στρατιωτικά τη Ρωσία.

Ο Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, θα έχουν συνομιλία την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, όπως μετέδωσε το Reuters.

Σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις και θα ανταλλάξουν απόψεις σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος θα βρίσκεται και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το Πεκίνο έχει διαψεύσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα. Η συνομιλία Μπάιντεν με Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιείται λίγα 24ωρα μετά την κρίσιμη συνάντηση στη Ρώμη ανάμεσα σε Κινέζους και Αμερικανούς αξιωματούχους.

Ειδικότερα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν έδωσε ξεκάθαρη προειδοποίηση στον Κινέζο ομόλογό του, Γιανγκ Τζιεσί, να μην υπάρξει κινεζική βοήθεια στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα είχε σημαντικές επιπτώσεις, όπως μετέδωσε το Reuters.

Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι το Πεκίνο δεν σταματά να «ζυγίζει» το ρωσικό αίτημα, παρακολουθώντας στενά τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία και τις επιπτώσεις που προκαλούν στη ρωσική οικονομία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ