- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μπάιντεν και Σι Τζινπίνγκ θα μιλήσουν την Παρασκευή - Τι θα πουν
Το ρωσικό αίτημα στο Πεκίνο για οικονομική και στρατιωτική βοήθεια
Τζο Μπάιντεν και Σι Τζιπίνγκ θα έχουν συνομιλία την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα να μη βοηθήσει οικονομικά και στρατιωτικά τη Ρωσία.
Ο Τζο Μπάιντεν, πρόεδρος των ΗΠΑ και ο Κινέζος ομόλογός του, Σι Τζινπίνγκ, θα έχουν συνομιλία την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022. Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας, όπως μετέδωσε το Reuters.
Σύμφωνα με το κινεζικό ΥΠΕΞ, οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν για τις σινο-αμερικανικές σχέσεις και θα ανταλλάξουν απόψεις σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.
Στα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος θα βρίσκεται και ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το Πεκίνο έχει διαψεύσει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία η Ρωσία ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα. Η συνομιλία Μπάιντεν με Σι Τζινπίνγκ πραγματοποιείται λίγα 24ωρα μετά την κρίσιμη συνάντηση στη Ρώμη ανάμεσα σε Κινέζους και Αμερικανούς αξιωματούχους.
Ειδικότερα, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν έδωσε ξεκάθαρη προειδοποίηση στον Κινέζο ομόλογό του, Γιανγκ Τζιεσί, να μην υπάρξει κινεζική βοήθεια στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο, καθώς μια τέτοια εξέλιξη θα είχε σημαντικές επιπτώσεις, όπως μετέδωσε το Reuters.
Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι το Πεκίνο δεν σταματά να «ζυγίζει» το ρωσικό αίτημα, παρακολουθώντας στενά τις κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία και τις επιπτώσεις που προκαλούν στη ρωσική οικονομία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη βενζίνη των 4,28 δολαρίων μέχρι τις επιχειρήσεις της ICE
Η καταγγελία 21χρονης για βιασμό
Χρήση βιομετρικής αναγνώρισης με τη βοήθεια τις τεχνητής νοημοσύνης για διαδηλωτές με καλυμμένο το πρόσωπο
H Αθήνα απώλεσε όλα τα ερείσματά της, ενώ η Τουρκία κατάφερε να αποκτήσει ουσιαστικά τα δικά της επενδύοντας χρήματα και προοπτικές.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Φον ντερ Λάιεν
Στρατιωτικοί αναλυτές έχουν δηλώσει ότι η Ρωσία κατά πάσα πιθανότητα ευθύνεται για τα χτυπήματα
Η εμπλοκή Τούρκου δισεκατομμυριούχου
Η εταιρεία απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των τεχνικών προβλημάτων
Από τη γέννησή τους αντιμετώπιζαν δυσκολίες στο περπάτημα και χρησιμοποιούσαν σκέιτμπορντ για να μετακινούνται
Η κυβέρνηση παραδέχεται λάθη
Ο συνιδρυτής της OpenAI αρνείται τις κατηγορίες
Εξετάζεται μείωση του ορίου ποινικής ευθύνης σε νέους κάτω των 16 ετών
Η γυναίκα που ξεπέρασε μια οικογενειακή τραγωδία και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των ΑμεΑ
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ξερογλείφονται για ένα κάποιο μπάχαλο –μιας και κάτι τέτοιο θεωρείται γι’ αυτά δίκαιο και αυτονόητο–, που θα ξεβρακώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα λόγω των κινητοποιήσεων
Πόσο θα ακριβύνουν το 2027
Kαθώς οι αγρότες είναι δυσαρεστημένοι με την ακρίβεια
Οι αρχικές πληροφορίες και η διάψευση των Αρχών
Η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το μνημόνιο του 2019 για τις θαλάσσιες ζώνες
Η γυναίκα υποστηρίζει ότι ο Βρετανός ηθοποιός και κωμικός της επιτέθηκε στα γραφεία του Capital Radio
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.