- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο γενικός πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, συνεχίζει με κατεύθυνση δυτικά.
Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, έχει ξεκινήσει με κατεύθυνση δυτικά, προς Ουμάν, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές. «Ευτυχώς όλα καλά», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Υπενθυμίζεται, πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους ξεκίνησε την Τρίτη 15 Μαρτίου. Η επιχείρηση λαμβάνει χώρα σε στενό συντονισμό με τον ΟΑΣΕ.
Μαριούπολη - Έλληνας πρόξενος: Άμαχοι και δομές χτυπήθηκαν
«Έζησα την πόλη ζωντανή, με τα μαγαζιά της, τους ανθρώπους της, τώρα αφήνω μια πόλη κατεστραμμένη», με αυτά τα λόγια περιγράφει τα όσα εξελίσσονται στη Μαριούπολη ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας Μανώλης Ανδρουλάκης στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο.
Σε μια συνέντευξη 16 λεπτών ο κ. Ανδρουλάκης μεταφέρει τα όσα βιώνουν οι κάτοικοι της Μαριούπολης, πόλης που έχει χτυπηθεί ανηλέως από τις ρωσικές δυνάμεις. «Κάθε μέρα ήταν και χειρότερα, ακούγαμε τις βόμβες», σημειώνει ο κ. Ανδρουλάκης και προσθέτει «άμαχοι και δομές χτυπήθηκαν».
«Δεν βλέπω τον λόγο να επιστρέψει κάποιος σε αυτήν την πόλη», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ανδρουλάκης.
Η συνέντευξη του Έλληνα πρόξενου στον δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο
Ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο δημοσίευσε τη συνέντευξη με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας Μανώλη Ανδρουλάκη στο Facebook σημειώνοντας τα εξής: «Μίλησα χθες το βράδυ με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη Μανώλη Ανδρουλάκη, ο οποίος παρέμενε εγκλωβισμένος στη μαρτυρική πόλη για περισσότερες από δύο εβδομάδες. Ο διπλωμάτης μου περιέγραψε εν συντομία αυτά που έζησε στη μαρτυρική πόλη ενώ μου απάντησε σε ερωτήσεις, μεταξύ άλλων και για το τάγμα Αζόφ, για το οποίο πολύς λόγος έχει γίνει στο ελληνικά μίντια.
Καθυστέρησα να δημοσιεύσω τη συνέντευξη για λόγους ασφαλείας, μέχρι ο κ. Ανδρουλάκης να απομακρυνθεί από την εμπόλεμη ζώνη. Αυτή τη στιγμή ο θαρραλέος διπλωμάτης είναι ασφαλής και κατευθύνεται προς τα σύνορα της Ε.Ε. Νωρίτερα το μεσημέρι, το κονβόι με το οποίο κατευθυνόταν είχε δεχθεί επίθεση».
Νωρίτερα σήμερα και σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ο κ. Ανδρουλάκης «έφτασε αισίως στη Ζαπορίζια».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα διανυκτερεύσει εκεί, καθώς «δεν επιτρέπεται κυκλοφορία το βράδυ».
Η επιχείρηση απεγκλωβισμού του γενικού προξένου στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, καθώς και του επιτόπιου προσωπικού της Αποστολής του ΟΑΣΕ, μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, ξεκίνησε την Τρίτη.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Το μοναδικό μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που είχε συμμετάσχει κατά το παρελθόν, ήταν η Σάρα Φέργκιουσον, η πρώην σύζυγος του έκπτωτου πρίγκιπα Άντριου. το 2009
Για «τρομοκρατική επίθεση από «ομάδα εξτρεμιστών» , μιλά η κυβέρνηση της Ιορδανίας - Kαταδικάζει το ελληνικό ΥΠΕΞ
Καταστηματάρχες και κάτοικοι επικαλούνται φόβους για την ασφάλειά τους
To κόμμα δεν απαντά σε ερωτήματα για τη γνησιότητα τους
Συναγερμός μετά τον θάνατο δύο Ισραηλινών στρατιωτών σε ανταλλαγή πυρών στη Χεβρώνα
Το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις, αλλά ο σχηματισμός κυβέρνησης παραμένει ανοιχτός
Τι επιβεβαιώνουν οι Φιλιππίνες
Φόβοι για έκτροπα και λεηλασίες το Σάββατο - Αναβλήθηκε το ταξίδι Μακρόν στην Αφρική
Η 23χρονη αποδίδει τους θανάτους των παιδιών σε εμβολιασμό
Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει ενδεχόμενο φυλετικού ή θρησκευτικού κινήτρου
Η Δούκισσα του Σάσεξ τοποθετήθηκε για τις καταγγελίες που αφορούν υλικό παιδικής κακοποίησης
Στο πλαίσιο της συμφωνίας Τραμπ με Πούτιν
Άνθρωποι τρέχουν πανικόβλητοι
Η απόφαση ανακοινώθηκε μετά από επίθεση κοντά στη Χεβρώνα
Από τον Ιούνιο του 2028 θα τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.