Σε αλλαγή δρομολογίου λόγω των διαρκών βομβαρδισμών φέρεται να εξαναγκάστηκε το κονβόι που μεταφέρει τον Έλληνα πρόξενο, Μανώλη Ανδρουλάκη.
Αλλαγή στο δρομολόγιο του έκανε αναγκαστικά το κονβόι που μεταφέρει τον Έλληνα πρόξενο, Μανώλη Ανδρουλάκη, από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια.
Αυτό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Open, οφείλεται στους βομβαρδισμούς των Ρώσων στη Ζαπορίζια που θέτουν σε κίνδυνο την ακεραιότητα του κονβόι.
Έτσι, η αυτοκινητοπομπή με τον ίδιο και τους διπλωμάτες του ΟΑΣΕ θα κατευθυνθούν ξανά μεν δυτικά, αλλά από άλλη κατεύθυνση.
Μαριούπολη: Τι είπε ο Έλληνας πρόξενος
Καλά στην υγεία του αλλά αρκετά ταλαιπωρημένος εμφανίστηκε ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης μετά την επιχείρηση απεγκλωβισμού του από την πόλη.
Πλέον, ο Έλληνας πρόξενος έχει μεταφερθεί σε περιοχή κοντά στη Ζαπορίζια όπου και διανυκτέρευσε μαζί με τα υπόλοιπα άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο κτίριο του ΟΑΣΕ και τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Στις δηλώσεις του, ανέφερε αρχικά πως «τα νέα δεν είναι καλά από την Μαριούπολη. Η πόλη δεν είχε υποδομές, μέσα σε λίγα 24ωρα χάθηκαν τα πάντα κι αυτό έκανε ακόμα πιο δύσκολο το έργο μας. Είχα στο μυαλό μου τους ανθρώπους που θα πρέπει να ξαναχτίσουν τη ζωή τους από το μηδέν. Σκεφτόμουν την οικογένεια μου και τους ανθρώπους μου και έπαιρνα κουράγιο. Δόξα τω Θεώ τα καταφέραμε. Δεν χτυπήθηκαν μόνο στρατιωτικοί στόχοι» και πρόσθεσε για τις αντίξοες συνθήκες που έζησε μέχρι να απεγκλωβιστεί από τη Μαριούπολη:
«Στο καταφύγιο έπρεπε να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες. Με τις τοπικές αρχές είχαμε πολύ καλή επικοινωνία. Προσπαθούσαμε να κάνουμε ένα μέρος της δουλείας μας χωρίς τα βασικά. Περνούσαμε πολλές ώρες στο καταφύγιο. Κινδυνέψαμε αρκετές φορές. Σήμερα έκλεινα ένα μήνα στη Μαριούπολη. Πολλοί ομογενείς στη Μαριούπολη δεν θέλουν να φύγουν, αλλά από χθες ξεκίνησε η εκκένωση της πόλης και θα φύγουν. Μέχρι και σήμερα οι μάχες συνεχιζόντουσαν, μέχρι και την ώρα που φεύγαμε είχε βομβαρδισμούς».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιο είναι το πιο άμεσο μέτωπο για την Ευρώπη
Περισσότεροι από 197 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στις πανεθνικές διαδηλώσεις
Έβαζε μπογιά σε φαγητά για να δείχνουν πιο όμορφα
Στο Παρίσι «ολόκληροι δρόμοι καταστράφηκαν», δηλώνει ο δήμαρχος
Δεκάδες καταστήματα λεηλατήθηκαν στο κέντρο της πόλης Μασσαλίας
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.