Κοσμος

Πρόσφυγες από την Ουκρανία: 6 τρόποι για να τους βοηθήσετε

Με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή μας μπορούμε βοηθήσουμε αυτούς που έχουν τώρα ανάγκη

rozita-papaellinas.jpg
Ροζίτα Παπαέλληνα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες που βρίσκονται σε ανάγκη λόγω της ρωσικής εισβολής μέσω υπολογιστή

Τις τελευταίες μέρες, όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τα γεγονότα που συμβαίνουν μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Και ενώ όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη, δεν ξέρουμε πώς να το κάνουμε. Σίγουρα υπάρχουν φιλανθρωπικές οργανώσεις και εθελοντές που προσφέρουν πολύ μεγάλη βοήθεια, όμως, ακόμα κι εμείς, με ένα απλό κλικ στον υπολογιστή μας μπορούμε να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι.

Το «Love Without Borders» είναι μία οργάνωση στην οποία πωλούνται έργα τέχνης φτιαγμένα από πρόσφυγες. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται προσφέρονται στον καλλιτέχνη, δηλαδή, στους ίδιους τους πρόσφυγες. Οι τιμές κυμαίνονται από 7 έως 350 ευρώ.

Μία από τις βασικές αγγλόφωνες εφημερίδες της Ουκρανίας είναι η «Kyiv Independent». Κάνοντας μια οικονομική δωρεά σε αυτή την εφημερίδα, βοηθάτε τους δημοσιογράφους στην Ουκρανία να αναφέρουν με ακρίβεια τα γεγονότα που συμβαίνουν.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες.

Η οργάνωση «Sunflower of Peace» συγκεντρώνει χρήματα για την προετοιμασία ιατρικών σακιδίων πρώτης βοήθειας. Αυτά βοηθούν σε μεγάλο βαθμό τους παραϊατρικό αλλά και ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Τα σακίδια αποτελούνται από όλα όσα χρειάζονται για να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου.

Η οργάνωση «Khora» δέχεται βοήθεια με τη μορφή δωρεών, προμηθειών (υπάρχει συγκεκριμένη λίστα στην ιστοσελίδα τους) και εθελοντικής εργασίας. Ζητούνται άτομα με καλές μαγειρικές δεξιότητες, γλωσσικές γνώσεις ή άτομα που απλά είναι πρόθυμα να συνεισφέρουν.

Το «Out Right» είναι μία οργάνωση η οποία στηρίζει οικονομικά τα μέλη της κοινότητας LGBTQ+. Αυτοί πολύ συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις, ακόμα και από ομάδες βοήθειας. Οι δωρεές στο «Out Right» βοηθούν στην παροχή τροφής, στέγης, έξοδα μεταφοράς και ιατρική φροντίδα.

Το «Save The Children» βοηθάει κυρίως τα παιδιά που αναγκάζονται να αφήσουν το σπίτι τους λόγω πολέμων. Αυτή η οργάνωση χρησιμοποιεί τα χρήματα για να προσφέρει στα παιδιά, και τις οικογένειές τους, φαγητό, πρώτες βοήθειες, νερό, είδη υγιεινής, ψυχολογική και χρηματική υποστήριξη.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε τους πρόσφυγες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ