Κοσμος

Ψάκι: Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον νεκρό πατέρα του Μπάιντεν

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι “τζούνιορ”», είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, μιλά έχοντας δίπλα του την αντιπρόεδρο, Καμάλα Χάρις
Τζο Μπάιντεν © EPA / MICHAEL REYNOLDS

Τζεν Ψάκι: Η Ρωσία επέβαλλε κυρώσεις στον νεκρό πατέρα του Τζο Μπάιντεν - Τι είπε αστειευόμενη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, κλήθηκε σήμερα (15/3) να σχολιάσει τις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσία σε βάρος των προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. Η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος αστειεύτηκε ότι ίσως οι Ρώσοι επέβαλαν κυρώσεις στον νεκρό πατέρα του Τζο Μπάιντεν, Τζόσεφ.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν είναι “τζούνιορ”, επομένως μπορεί να έχουν επιβάλει κυρώσεις σε βάρος του πατέρα του, ας αναπαυθεί εν ειρήνη», δήλωσε αστειευόμενη η Ψάκι και συμπλήρωσε: «Κανείς μας δεν σχεδιάζει ταξίδια αναψυχής στη Ρωσία, κανείς μας δεν έχει τραπεζικούς λογαριασμούς στους οποίους δεν θα έχει πρόσβαση, οπότε θα προχωρήσουμε μπροστά». 
 
Ο πατέρας του Τζο Μπάιντεν έφυγε από τη ζωή το 2002. Οι Ρώσοι φαίνεται να αναφέρουν ότι οι κυρώσεις αφορούν τον εν ζωή Μπάιντεν, τον Μπάιντεν Jr. 
 

Ρωσία: Κυρώσεις και Τζο Μπάιντεν και Άντονι Μπλίνκεν 

Η Ρωσία επέβαλε κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ρωσικές κυρώσεις επιβάλλονται επίσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, στον Αμερικανό υπουργό Άμυνας, στον σύμβουλο επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας, στον αρχηγό της CIA και σε άλλους ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ.
 
Νωρίτερα, η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νέες κυρώσεις κατά του Λευκορώσου προέδρου, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και της συζύγου του, καθώς και Ρώσων ιδιωτών και οντοτήτων, για διαφθορά και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.
 
Αυτές οι κυρώσεις στοχεύουν τον Αλεξάντερ Λουκασένκο, «αρχηγό μιας διεφθαρμένης κυβέρνησης στη Λευκορωσία, του οποίου το δίκτυο ευνοιοκρατίας ωφελεί το περιβάλλον και το καθεστώς του», καθώς και τη σύζυγό του, διευκρινίζει το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών. Επιπλέον, στοχοποιούνται μεμονωμένα τέσσερις Ρώσοι και μια οργάνωση από τις νέες αμερικανικές κυρώσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ