Κοσμος

Ουκρανία: Ο Έλον Μασκ κάλεσε σε μονομαχία τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Το tweet του ιδρυτή της SpaceX, Έλον Μασκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ιδρυτής της Space X, Έλον Μασκ
Έλον Μασκ © EPA / Patrick Pleul / POOL

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Έλον Μασκ κάλεσε σε μονομαχία τον Βλαντιμίρ Πούτιν μέσω Twitter - Οι αναρτήσεις του

Ο Έλον Μασκ κάλεσε σε μονομαχία τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μέσα από ανάρτησή του στο Twitter.  

Ο ιδρυτής της Space X, Έλον Μασκ, έγραψε: «Με αυτό προκαλώ τον Βλαντίμιρ Πούτιν σε μονομαχία για την Ουκρανία». Η ανάρτησή του έγινε σε τρεις γλώσσες: τα αγγλικά, τα ουκρανικά και τα ρωσικά. Μάλιστα, ο Έλον Μασκ με tweet ρωτάει αν ο πρόεδρος Πούτιν είναι έτοιμος για αυτή την αναμέτρηση, με ετικέτα στη σελίδα του Ρώσου προέδρου στο Twitter.

 

Ο πρόεδρος της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, πιστός υποστηρικτής του Πούτιν και λάτρης των πολεμικών τεχνών, συνέστησε στον Μασκ να μην τα βάζει με τον Ρώσο πρόεδρο επειδή «ανήκουν σε πολύ διαφορετικές κατηγορίες» βάρους. «Δεν θα ήταν εντός του αθλητικού πνεύματος του Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς (Πούτιν) να αγωνιστεί με έναν αδύναμο αντίπαλο», έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram, αντιπροτείνοντας στον επιχειρηματία να πάει για προπόνηση σε κάποιο από τα πολλά αθλητικά κέντρα της Τσετσενίας. «Εδώ θα σου πούμε περισσότερα για τις σκοτεινές αμερικανικές μεθόδους δημοσίων σχέσεων και θα σου μάθουμε πώς να κρατάς τους λογαριασμούς σου στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης. Θα φύγεις από την Τσετσενία άλλος άνθρωπος», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του Βλαντιμίρ Πούτιν δεν υπάρχει κάποια επίσημη αντίδραση. 

 

Έλον Μασκ: Έστειλε στην Ουκρανία τερματικά σύνδεσης Starlink

Ο Έλον Μασκ τον Φεβρουάριο είχε κατηγορήσει μέσω Twitter την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ότι ήθελε να τον φιμώσει. Συνέκρινε τον πρωθυπουργό του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, με τον Αδόλφο Χίτλερ, με αφορμή τα μέτρα που έλαβε η καναδική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στη συνέχεια πάντως διέγραψε αυτήν την ανάρτηση.

Όπως έχει γράψει το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinfrom, ο Έλον Μασκ έστειλε στην Ουκρανία τα τερματικά της δορυφορικής σύνδεσης Starlink για το ιντερνέτ που δίνουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περίπτωση που παρουσιασθούν προβλήματα με την παραδοσιακή σύνδεση στο ιντερνέτ.

Στα τέλη Φεβρουαρίου έφθασε στην Ουκρανία η πρώτη παρτίδα των σταθμών Starlink, ενώ η δεύτερη έφθασε στις 9 Μαρτίου. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ