Κοσμος

Ολιάς Μπακό: Ο δημιουργός του βίντεο με το βομβαρδισμένο Παρίσι

«Ένα φιλμ πρόληψης και όχι προπαγάνδας»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βίντεο με το βομβαρδισμένο Παρίσι
Βίντεο με το βομβαρδισμένο Παρίσι © Twitter/@ua_parliament

Ο Ολιάς Μπακό από τη Γαλλία κρύβεται πίσω από το βίντεο με τον «βομβαρδισμό του Παρισιού».

Με ένα βίντεο λίγων δευτερολέπτων θέλησε να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Να δείξει ότι ο πόλεμος μας αφορά όλους.

Ο λόγος για τον Γάλλο παραγωγό και σκηνοθέτη Ολιάς Μπακό που βρίσκεται πίσω από το γνωστό πλέον βίντεο με τον «βομβαρδισμό του Παρισιού».

Σύμφωνα με τη Le Monde ο Ολιάς Μπακό είναι κάτοικος Κιέβου. Ανέβασε με δική του πρωτοβουλία την περασμένη Παρασκευή το βίντεο στο διαδίκτυο για να προκαλέσει, όπως λέει, «ένα ηλεκτροσόκ» στη Δύση.

Αναφέρει επίσης ότι δεν έκανε το βίντεο μετά από παραγγελία των ουκρανικών αρχών και ότι είναι «ένα φιλμ πρόληψης και όχι προπαγάνδας». Όπως σημειώνει η εφημερίδα, το εν λόγω βίντεο έγινε ταχύτατα ανάρπαστο στο διαδίκτυο, κυρίως δε μέσα από τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης του ουκρανικού κοινοβουλίου, απ’ όπου το είδαν πάνω από 2 εκατομμύρια άτομα.

Ο Μπακό αναφέρει επίσης ότι συνεργάστηκε με μια γαλλική επιχείρηση εξειδικευμένη στα κινηματογραφικά εφέ, ότι δεν χρηματοδοτήθηκε από κανέναν και ότι δεν θέλει να αποκαλύψει τα ονόματα των συνεργατών του για να γλυτώσουν, όπως σημειώνει, τις απειλές που ο ίδιος υφίσταται τις τελευταίες ημέρες μέσω του διαδικτύου. Τέλος ομολογεί ότι επέλεξε το Παρίσι γιατί είναι Γάλλος και είναι η πόλη του.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barco (@barcoolias)

 

«Αν πέσουμε, θα πέσετε»: Το βίντεο με τον «βομβαρδισμό του Παρισιού»

Αίσθηση έχει προκαλέσει το βίντεο που δείχνει το Παρίσι ως τόπο βομβαρδισμών και το οποίο ανέβηκε στον επίσημο λογαριασμό του Κοινοβουλίου της Ουκρανίας στο Twitter.

Ειδικότερα, το βίντεο ξεκινάει με μια τουρίστρια να φωτογραφίζεται στον «πύργο του Άιφελ», όταν ξαφνικά μαχητικά αρχίζουν να βομβαρδίζουν τη γαλλική πρωτεύουσα. Με τον τρόπο αυτό, η ουκρανική Βουλή επιχειρεί να δείξει πως, αν επικρατήσει ο Πούτιν, ανοίγει ο δρόμος ακόμα και για εισβολή της Ρωσίας στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

«Ο διάσημος πύργος του Άιφελ ή η Πύλη του Βρανδεμβούργου στο Βερολίνο θα μείνουν όρθια στους συνεχείς βομβαρδισμούς των Ρώσων; Πιστεύετε ότι δεν σας αφορά; Σήμερα είναι η Ουκρανία, αύριο μπορεί να είναι ολόκληρη η Ευρώπη. Η Ρωσία δεν σταματά με τίποτα. Αν πέσουμε εμείς, θα πέσετε κι εσείς» γράφει το ουκρανικό Κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ