Κοσμος

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Τουρκίας

Παίρνει το χρίσμα από τον Ερντογάν

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74962-151422.jpeg

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην αρχηγία του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, αλλά και στη θέση του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Αυτό αποφασίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος. Απομένει να εκλεγεί ο Νταβούτογλου στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στις 27 Αυγούστου με αντικείμενο την εκλογή αρχηγού.

Μία μέρα αργότερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα προέδρου της δημοκρατίας και την 29η Αυγούστου αναμένεται να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Νταβούτογλου.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ούλριχ Ζίγκμουντ, ο επικεφαλής του AfD © EPA/CLEMENS BILAN
Χορεύοντας με τους Ακροδεξιούς: Η Ευρώπη που λαχταρήσαμε δεν υπάρχει πια

Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY