Κοσμος

Τετ α τετ Σολτς – Ερντογάν στην Άγκυρα τη Δευτέρα

Ο καγκελάριος της Γερμανίας θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Τουρκία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς
Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς © EPA/CLEMENS BILAN

Ο Όλαφ Σολτς μεταβαίνει στην Τουρκία για συνάντηση με τον Ερντογάν.

Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς θα πραγματοποιήσει τη Δευτέρα την πρώτη του επίσκεψη στην Άγκυρα, όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βόλφγκανγκ Μπούχνερ, τη συνάντηση θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη (10/03) ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπάιντεν. Οι πρόεδροι Τουρκίας και ΗΠΑ συζήτησαν για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για διμερή θέματα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε στον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν πως ο ρόλος της Τουρκίας στην προσπάθεια να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ Μόσχας και Κιέβου είναι σημαντικός, προκειμένου να αποτραπεί η κλιμάκωση της κρίσης.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν τόνισε στον Μπάιντεν πως ήρθε η ώρα να αρθούν όλες οι «άδικες» κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Συμπλήρωσε ότι η Τουρκία επιθυμεί να αγοράσει 40 νέα μαχητικά αεροσκάφη F-16 και να εκσυγχρονίσει αυτά που έχει ήδη, το συντομότερο δυνατόν.

Για την συνάντηση με Ερντογάν συζήτησαν στις Βερσαλλίες Μητσοτάκης - Σολτς

Τετ α τετ με τον Όλαφ Σολτς είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου των 27 Ευρωπαίων ηγετών στις Βερσαλλίες σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Τα ίδια πρόσωπα κάνουν λόγο για ουσιαστική συζήτηση εν όψει και της μεθαυριανής συνάντησης του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες
Οι 27 Ευρωπαίοι ηγέτες © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ