Κοσμος

Μαριούπολη: Γέννησε η έγκυος από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο

Επιβεβαιώθηκε η είδηση από ερευνήτρια του «The Center for European Policy Analysis»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η έγκυος στη Μαριούπολη που γέννησε το μωρό της
Η έγκυος στη Μαριούπολη που γέννησε το μωρό της © Twitter

Μαριούπολη: Γέννησε η Μαριάνα Ποντγκούρσκαγια, η έγκυος beauty blogger από το βομβαρδισμένο μαιευτήριο.

Γέννησε τελικά η Μαριάνα Ποντγκούρσκαγια, η έγκυος beauty blogger που βρισκόταν στο μαιευτήριο που βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη.

Η Ποντγκούρσκαγια έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι. Την είδηση επιβεβαίωσε η Όλγα Τοκαρίουκ, ερευνήτρια στο «The Center for European Policy Analysis», η οποία βοήθησε στην καταπολέμηση της ρωσικής εκστρατείας προπαγάνδας κατά της blogger, την οποία κατηγορούσαν ότι πρόκειται για ηθοποιό.

«Έλαβα μία ενημέρωση από έναν συγγενή της Μαριάννας» έγραψε στο Twitter. «Κατάφεραν να μιλήσουν για λίγο μαζί της στο τηλέφωνο. Χθες το βράδυ στις 10, η Μαριάννα γέννησε ένα κοριτσάκι. Είναι και οι δύο καλά, αλλά κάνει πολύ κρύο στη Μαριούπολη και οι βομβαρδισμοί δεν σταματούν».

Από χθες που κυκλοφόρησαν, λοιπόν, φωτογραφίες εγκύων να φέρουν τραύματα στο σώμα τους, η ρωσική πλευρά έχει προχωρήσει σε συνεχείς προπαγανδιστικές τοποθετήσεις.

Μία εξ αυτών αφορά μία από τις έγκυες, η οποία σύμφωνα με την ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, είναι ένα μοντέλο με μέικ απ.

Απαντώντας σε σχόλιο χρήστη που έγραψε «Μα αυτή η γυναίκα είναι έγκυος!», η ρωσική πρεσβεία απάντησε: «Πράγματι είναι. Και φοράει πολύ ρεαλιστικό μέικ απ. Συνεχίζει να γράφει στο beauty μπλογκ της. Επιπλέον, δεν θα μπορούσε να βρίσκεται στο μαιευτήριο καθώς αυτό το έχουν καταλάβει οι νεοναζί του τάγματος Αζόφ που είχαν πει σε όλο το προσωπικό να φύγει». Εντόπισε, μάλιστα, το προφίλ της γυναίκας, ισχυριζόμενη ότι πρόκειται για την beauty blogger, Marianna Podgurskaya, που έχει προσληφθεί για να φωτογραφηθεί σε ψεύτικα χαλάσματα από τον «διάσημο προπαγανδιστή φωτογράφο Evgeniy Maloletka».

Οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες και το Twitter αποφάσισε να διαγράψει το περιεχόμενο της ανάρτησης της πρεσβείας των Ρώσων.

Ο Oυκρανός Πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για γενοκτονία στον απόηχο του βομβαρδισμού από ρωσικά αεροσκάφη στο μαιευτήριο, που έθαψε ασθενείς στα ερείπια παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

«Τι είδους χώρα είναι αυτή, η Ρωσική Ομοσπονδία, που φοβάται τα νοσοκομεία, φοβάται τα μαιευτήρια και τα καταστρέφει;», είπε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ