Κοσμος

Το «σουπεργιοτ» Solaris που «έσωσε» ο Αμπράμοβιτς στο παρά πέντε

Πρόκειται για σκάφος αξίας 600 εκατ. δολαρίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
capture-1950.jpg
Solaris-Roman Abramovich © Τwitter

Ρώσοι ολιγάρχες: Στο παρά πέντε γλίτωσε το αξίας 610 εκατ. δολαρίων σκάφος του από την κατάσχεση ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Μετά την κατάσχεση του σουπεργιοτ Dilbar του Αλισέρ Ουσμάνοφ, ο ένας μετά τον άλλον οι Ρώσοι ολιγάρχες προσπαθούν να σώσουν τα υπερπολυτελή γιοτ τους από την κατάσχεση μετά τις κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν από ΗΠΑ, Ε.Ε. και Ηνωμένο Βασίλειο.

Μόλις την Τρίτη, το Solaris του Ρομάν Αμπράμοβιτς που θεωρείται ένα από τα ακριβότερα και πολυτελέστερα σκάφη στον κόσμο, έφυγε από τη Βαρκελώνη, όπου είχε καταπλεύσει από τα τέλη του 2021, προς άγνωστη κατεύθυνση και εντοπίστηκε τελικά κοντά σε μία ακτή της Σικελίας.

Το μήκους 140 μέτρων Solaris, που πλέει με σημαία των Βερμούδων, παραδόθηκε στον Αμπράμοβιτς μόλις πέρυσι. Βέβαια, είναι ένα από τα δύο εντυπωσιακά superyachts που έχει στην κατοχή του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, καθώς το αξίας 590 εκατ. δολαρίων Eclipse είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα σκάφη στα ανά τον κόσμο λιμάνια.

Με δυνατότητες παγοθραυστικού, αυτός ο «Γολιάθ» των θαλασσών διαθέτει σύστημα εντοπισμού πυραύλων, αλεξίσφαιρα παράθυρα και θωρακισμένη προστασία. Σαν το Eclipse, διαθέτει μέχρι και σύστημα anti-paparazzi, το οποίο χρησιμοποιεί λέιζερ για να εντοπίζει τις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και να εμποδίζει τις λήψεις τους, αφού τα υπέρυθρα φώτα του το «κρύβουν» από τους αδιάκριτους φακούς. Το Solaris, πέρα από γυμναστήριο, σάουνα, Jazucczi και πισίνα, διαθέτει και σαλόνι αισθητικής. To Εclipse καυχάται για το νάιτ κλαμπ του, αλλά το Solaris έχει ένα υπαίθριο beach club στο πίσω μέρος του επάνω καταστρώματος. Το Solaris διαθέτει στόλο 20 τζετ σκι και τουλάχιστον ένα ελικόπτερο για να μεταφέρει τους επισκέπτες από το σούπερ γιοτ στην ακτή.

4K | MegaYacht SOLARIS finally uncovered - Lloyd shipyard

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ