Κοσμος

Πόλεμος Ουκρανία: Άνοδος πάνω από 5% για το πετρέλαιο μπρεντ

Το βαρέλι σημείωσε άνοδο στα 116,80€

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πετρέλαιο
Πετρέλαιο © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το πετρέλαιο μπρεντ καταγράφει άνοδο πάνω από 5% την ώρα που εκφράζονται ανησυχίες για περαιτέρω «εκτόξευσή» του.

Μεγάλη άνοδο κατέγραψε ξανά σήμερα η τιμή του πετρελαίου, με το μπρεντ να ενισχύεται πάνω από 5% ύστερα από τις δηλώσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που περιόρισαν τις ελπίδες για μια αύξηση της παραγωγής από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, το βαρέλι του μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας σημείωσε άνοδο 5,09% στα 116,80 δολάρια, ενώ το αμερικανικό αργό (WTI) ενισχύθηκε κατά 3,74% στα 112,67 δολάρια, ύστερα από σημαντική πτώση χθες.

Φόβοι για επίθεση στο Κίεβο μετά το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

 

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται την ώρα που οι ΗΠΑ αποφάσισαν να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους, ανακοινώνοντας νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Τα τελευταία 24ωρα ο Μπάιντεν δεν σταματούσε τις πιέσεις στην Ευρώπη για το ρωσικό αέριο, με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς όμως να ξεκαθαρίζει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να σταματήσει τις εισαγωγές από τη Μόσχα, καθώς εξαρτάται ενεργειακά.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι απαγορεύει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου στις ΗΠΑ. Σε μια παράλληλη εξέλιξη η Κομισιόν παρουσίασε το δικό της ενεργειακό σχέδιο για το πώς θα απαλλαγεί από τη Ρωσία και το φυσικό αέριο πριν από το 2030.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ