Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν - Ερντογάν

Αύριο η συνάντηση Ρώσου και Ουκρανού ΥΠΕΞ στην Αττάλεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA / OLIVIER MATTHYS / POOL

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τζο Μπάιντεν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχουν τηλεφωνική επικοινωνία.

Τηλεφωνική επικοινωνία θα έχουν αύριο Πέμπτη (10/3) ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, στο επίκεντρο της συνομιλίας των δύο ηγετών θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν-Μπάιντεν έχει προγραμματιστεί στις 17:30 ώρα Ελλάδος, λίγες ώρες μετά την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, Σεργκέι Λαβρόφ και Νμίτρο Κουλέμπα, στην Αττάλεια με τη μεσολάβηση του Τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στην Αττάλεια ο επικεφαλής της ΙΑΕΑ 

Ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), Ραφαέλ Γκρόσι γνωστοποίησε ότι θα ταξιδέψει αύριο Πέμπτη στην Αττάλεια της Τουρκίας, όπου θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας και Ουκρανίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συζητήσει μαζί τους το ζήτημα της πυρηνικής ασφάλειας.

Μετά την πυρκαγιά στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, εν μέσω των εχθροπραξιών στην περιοχή, ο Γκρόσι πίεζε για μια τριμερή διάσκεψη με αντιπροσωπείες από τη Μόσχα και το Κίεβο προκειμένου να ζητήσει δεσμεύσεις για την προστασία των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι Ρώσοι έχουν καταλάβει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας ραδιενεργών αποβλήτων κοντά στον παροπλισμένο πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ. «Θα ταξιδέψω αύριο στην Αττάλεια. Στις συναντήσεις εκεί ελπίζω να επιτευχθεί πρόοδος στο επείγον ζήτημα της ασφάλειας των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας. Πρέπει να δράσουμε τώρα!», έγραψε ο Γκρόσι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις             

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ