Κοσμος

Δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι είχαν κρατηθεί όμηροι μαζί με τον Φόλεϊ

«Απίστευτα γενναίος, φιλικός και άτυχος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74912-151367.gif

Δυο Γάλλοι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν ότι είχαν κρατηθεί όμηροι στηΣυρία μαζί με τον άτυχο Αμερικανό Τζέιμς Φόλεϊ, ο οποίος εκτελέστηκε από το Ισλαμικό κράτος. Ο Ντιντιέ Φρανσουά μιλώντας στο ραδιοσταθμό Europe 1 είπε: «Ήταν ένα εκπληκτικό παιδί, ένας πολύ φιλικός, φερέγγυος σύντροφος», είπε ο Ντιντιέ Φρανσουά, αποκαλύπτοντας ότι είχε κρατηθεί με τον Φόλεϊ από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι την απελευθέρωσή του, τον περασμένο Απρίλιο.

«Δεν μίλησα ποτέ δημοσίως γι' αυτό, επειδή οι απαγωγείς μας είχαν απειλήσει πριν φύγουμε, ότι οι όμηροι που έμειναν πίσω θα υφίσταντο τα αντίποινα», συνέχισε μιλώντας στο ραδιοσταθμό Europe1. «Είναι ένας άνθρωπος που ποτέ δεν υποτάχθηκε πλήρως στους απαγωγείς. Ενεργούσε συλλογικά καθ' όλη τη διάρκεια της κράτησής μας, ζητώντας για παράδειγμα φαγητό για όλους μας», συμπλήρωσε.

Από την άλλη μεριά ο Νικολά Ετιέν μιλώντας στο περιοδικό L' Express ανέφερε: «Ήταν ένας άνθρωπος απίστευτα γενναίος, ο οποίος στάθηκε άτυχος», είπε από την πλευρά του ο Νικολά Ενέν στο περιοδικό L' Express. Διαβεβαίωσε μάλιστα πως ο Φόλεϊ είχε τη χειρότερη μεταχείριση από τους απαγωγείς του. «Ψάχνοντας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του διαπίστωσαν ότι ο αδελφός του εργαζόταν για την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ. Για τον λόγο αυτό και επειδή ήταν Αμερικανός έτυχε "ιδιαίτερης μεταχείρισης". Έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος τους, δεχόταν τις περισσότερες προσβολές αλλά παρέμενε απαθής», εξήγησε ο Ενέν.

Ο Φρανσουά αποκάλυψε ότι κρατήθηκε για εννέα μήνες και με τον έτερο Αμερικανό δημοσιογράφο, τον Στίβεν Σότλοφ που παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ