Κοσμος

Aυστρία: Κατάργείται το πρόστιμο-μαμούθ για τους ανεμβολίαστους

Στροφή 180 μοιρών στην στρατηγική ενάντια στον κορωνοϊό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Η Αυστρία «παγώνει» την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού
Κορωνοϊός - COVID-19 Αυστρία © EPA/KIM LUDBROOK

Aυστρία: Το πρόστιμο έως και 3.600 ευρώ, που επρόκειτο να επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου για τους ανεμβολίαστους, δεν θα ισχύσει.

Το πρόστιμο έως και 3.600 ευρώ, που επρόκειτο να επιβληθεί από τα μέσα Μαρτίου για τους ανεμβολίαστους, καθώς η Αυστρία αναστέλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά της COVID-19.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Γιοχάνες Ράουχ η κυβέρνηση σε διάστημα τριών μηνών θα έχει το περιθώριο να αντιδράσει με ευελιξία στις εξελίξεις. 

Σύμφωνα με στοιχεία του Our World in Data, το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην Αυστρία ανέρχεται περίπου στο 80%, ενώ μία δόση έχει λάβει το 86% του πληθυσμού. Ενισχυτική δόση έχει λάβει περίπου το 46%. Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων στη χώρα, με τον αριθμό να ανέρχεται στους 48.000. Παράλληλα, όμως, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών με Covid υποχώρησε στους 182, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου πέντε εβδομάδων.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, όσο τα μέτρα χαλαρώνουν σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο, έτσι και στην Αυστρία πλέον δεν απαιτείται σε μεγάλο μέρος της χώρας η επίδειξη «πράσινου» πιστοποιητικού για την είσοδο σε εστιατόρια και ξενοδοχεία. Προηγουμένως όμως, ιδίως πριν το χειμώνα, η Αυστρία προχώρησε σε εθνικό lockdown ανακοινώνοντας αυστηρότατα μέτρα ενάντια στη μετάδοση του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ