Κοσμος

Βόλφγκανγκ Σύσελ: Αποχωρεί από τη ρωσική εταιρεία Lukoil

Αμετανόητος παραμένει ο Σρέντερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βόλφγκαγκ Σύσελ
Βόλφγκαγκ Σύσελ © ΕPA Pool

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σύσελ αποχωρεί από τη θέση του στο συμβούλιο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Lukoil.

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Βόλφγκανγκ Σύσελ αποχωρεί από τη θέση του στο συμβούλιο του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Lukoil, ο τελευταίος σε μια σειρά πολιτικών της Δύσης που αποστασιοποιείται από το ρωσικό κράτος μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση προς το αυστριακό πρακτορείο ειδήσεων APA σήμερα, ο Σύσελ είπε ότι πέρασε τις τελευταίες ημέρες από τα δύο χρόνια του στο συμβούλιο της εταιρίας πιέζοντας να υιοθετηθεί ένα ψήφισμα που θα κατακρίνει την εισβολή, κάτι που ξεπέρασε τις δικές του κόκκινες γραμμές.

«Για εμένα, κάποιον που ανέκαθεν υποστήριζε τις εποικοδομητικές σχέσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας, η φιλοπόλεμη επίθεση στην Ουκρανία, οι κτηνώδεις επιθέσεις και ο βομβαρδισμός άμαχου πληθυσμού ξεπέρασαν μια κόκκινη γραμμή», έγραψε ο Σύσελ.

Πόλεμος Ουκρανίας: Ο Σρέντερ δεν παραιτείται

Την ίδια ώρα ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ παραμένει στέλεχος του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού Rosneft αλλά και στον Nord Stream, και στη Γερμανία εξακολουθεί να δέχεται δριμεία κριτική και σημαντικές συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διευθυντής του γραφείου του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες, λόγω της άρνησης του αφεντικού του να παραιτηθεί.

Ο Άλμπρεχτ Φανκ, ο οποίος υπηρέτησε ως διευθυντής γραφείου του Σρέντερ για περισσότερα από 20 χρόνια, αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα να παραιτηθεί από τη δουλειά του, αφού ο Σρέντερ δεν ακολούθησε τη συμβουλή του να παραιτηθεί, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ