Κοσμος

Ουκρανία - Μαριούπολη: Έφτασε στην πόλη Ουμάν το ελληνικό κομβόι

Πριν από λίγο - Πολλές καθυστερήσεις στη διαδρομή

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία - Επιχείρηση «Νόστος 3»: Έφτασε στην πόλη Ουμάν το κομβόι των Ελλήνων της Μαριούπολης.

Συνολικά 12 ώρες χρειάστηκαν για να διανύσει το κομβόι των Ελλήνων της Μαριούπολης 375 χιλιόμετρα και να φτάσει στο Ουμάν από τη Ζαπορίτσια. Εκεί οι Έλληνες πολίτες που εγκαταλείπουν τη Μαριούπολη θα περάσουν το βράδυ, ώστε αύριο να συνεχίσουν το ταξίδι της επιστροφής.

Το κονβόι των 30 αυτοκινήτων μεταφέρει δεκάδες Έλληνες ομογενείς, δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, οι διαρκείς έλεγχοι, οι ουρές χιλιομέτρων στους σταθμούς ελέγχου και οι κατεστραμμένοι δρόμοι, που έχουν μετατραπεί σε αντιαρματικά εμπόδια, καθυστέρησαν την ελληνική αποστολή των οχημάτων που θα παραμείνει σήμερα στο Ουμάν και την Παρασκευή θα κατευθυνθεί προς τα σύνορα με την Μολδαβία.

Όπως αναφέρει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ Σταύρος Ιωαννίδης, στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχουν πολλά προβλήματα όσον αφορά τη διανυκτέρευση των ανθρώπων, καθώς το Ουμάν είναι το σημείο που φτάνουν όσοι εγκαταλείπουν την Ουκρανία με προορισμό τα σύνορα με τη Μολδαβία.

Ακόμα δεν είναι σαφές αν οι Έλληνες ομογενείς θα διανυκτερεύσουν στα αυτοκίνητά τους ή σε κάποιο κατάλυμα. 

«Το πιθανότερο είναι ότι θα μείνουμε σε κάποιο δρόμο μέσα στα αυτοκίνητά μας για να βγάλουμε τη νύχτα. Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση έτσι ώστε να μπορέσουμε να στείλουμε τα μικρά παιδιά να κοιμηθούν σε κάποιο δωμάτιο» λέει ο απεσταλμένος του Star, Σπύρος Λάμπρου.

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο και τον απεσταλμένο του Alpha, Αλέξη Κουβέλη, ο πρέσβης, κ. Φραγκίσκος Κωστελλένος, εξασφάλισε ειδική άδεια έτσι ώστε τα οχήματα να κινούνται και μετά το πέρας του ωραρίου κυκλοφορίας, μέχρι κάποια ώρα.

Η διαδρομή των Ελλήνων ομογενών της Μαριούπολης

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σε κλοιό Κίεβο και Μαριούπολη (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις