- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ουκρανία: Πυρά δέχθηκε το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη
Έφτασε στη Ζαπορίζια - Τι περιγράφουν Έλληνες δημοσιογράφοι
Πόλεμος στην Ουκρανία: Πυρά δέχθηκε η ελληνική αυτοκινητοπομπή από τη Μαριούπολη – Έχει σταθμεύσει στη Ζαπορίζια.
Πυρά δέχθηκε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης, καθώς και Έλληνες πολίτες, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι και τεχνικοί. Αυτή τη στιγμή η πομπή έχει σταθμεύσει στη Ζαπορίζια.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ, Σταύρος Ιωαννίδης, σε μπλόκο από Ρώσους, γύρισαν το πυροβόλο και σημάδευαν τα οχήματα, ενώ ένα άρμα επίσης σημάδευε το πρώτο αυτοκίνητο. Μετά από διαπραγματεύσεις οι στρατιωτικές δυνάμεις τους άφησαν να φύγουν. Στη συνέχεια, η αυτοκινητοπομπή έφθασε σε ένα χωριό, όπου δέχθηκε πυρά, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Την ίδια ώρα και ο απεσταλμένος του OPEN Σωτήρης Δανέζης περιέγραψε τα όσα διαδραματίστηκαν.
«Ξεκινήσαμε στις 11 το πρωί με περισσότερα από 40 αυτοκίνητα κυρίως με γυναίκες και μικρά παιδιά από τη Μαριούπολη. Μόλις περάσαμε την έξοδο της Μαριούπολης, πέσαμε σε έναν ουλαμό ρωσικών αρμάτων, με τους στρατιώτες να έχουν τα όπλα παρατεταμένα και να μας σημαδεύουν», είπε ο ρεπόρτερ στο δελτίο ειδήσεων του OPEN.
Νωρίτερα πληροφορίες ουκρανικών πηγών ανέφεραν ότι μπορεί ο ρωσικός στρατός να χτυπήσει το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη, ώστε να κατηγορήσουν τους Ουκρανούς που μάχονται στην περιοχή.
Όπως ανέφερε ο Κώστας Ονισένκο, δημοσιογράφος και ανταποκριτής στο Κίεβο, αυτή η πληροφορία μεταδίδεται από ουκρανικά κανάλια telegram, που λαμβάνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας.
«Στόχος είναι να κατηγορηθεί το Αζόφ και να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας», σημείωσε.
Στα ουκρανικά μεγάλα telegram κανάλια -που παίρνουν πληροφορίες από υπηρεσίες ασφαλείας- προειδοποιούν ότι οι ρώσοι μπορεί να χτυπήσουν το ελληνικό κονβόι από τη Μαριούπολη για να κατηγορήσουν το Αζόφ για να μειωθεί η μαζικότητα της υποστήριξης της Ουκρανίας.
— ONisenko (@Onisenko) March 2, 2022
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Οι Δημοκρατικοί θα προτιμούσαν να δουν τη χώρα να αποτυγχάνει», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο επικεφαλής της οργάνωσης χαρακτήρισε τη συμφωνία «συνθηκολόγηση»
Παρέμεναν εγκλωβισμένοι στις ουρές των συνοριακών ελέγχων
Τι φέρεται να είπε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
Ο 51χρονος Τοντ Μπλανς αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο μετά την απομάκρυνση της Παμ Μπόντι
Η εμμηνόπαυση στο επίκεντρο νέας επένδυσης 215 εκατ. δολαρίων
Mέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί ένα κρούσμα
Εικόνες καταστροφής από το σημείο της σύγκρουσης με την νταλίκα
Ένα οδοιπορικό της δημοσιογράφου Ολένα Μπαρσουκόβα στο Κίεβο των πυραύλων και της πεισματικής κανονικότητας
Αναλυτές εκτιμούν ότι η Μόσχα αλλάζει τακτική λόγω απωλειών - Στρέφεται σε αεροπορικές επιθέσεις
Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν σe ένα αντίγραφο του Οβάλ Γραφείου σε πλήρη κλίμακα
Η Τεχεράνη θέτει τους όρους της στις ναυτιλιακές και οι ΗΠΑ προειδοποιούν
Νέες διαδηλώσεις οργανώνονται απόψε σε Τίρανα και Αυλώνα
Υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του ήδη από το 2017
Νέα πυρά κατά της αμερικανικής προπαγάνδας
Τι ακριβώς γίνεται στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης
Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές
Ποιο είναι το μοντέλο πέντε βημάτων που χρησιμοποιεί
Οι ισραηλινές επιχειρήσεις συνεχίζονται στον νότο - Ένας Κυανόκρανος του ΟΗΕ έχασε τη ζωή του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.