Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία

Τουλάχιστον 400 άτομα συνελήφθησαν

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πάνω από 400 συλλήψεις ατόμων σε διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στη Ρωσία.

Συνεχίζονται οι αντιπολεμικές διαδηλώσεις πολιτών σε πολλές πόλεις της Ρωσίας, με εκατοντάδες άτομα να διαμαρτύρονται για την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ μάλιστα πολλοί εξ αυτών συνελήφθησαν.

Ειδικότερα, κάπου 208 άνθρωποι συνελήφθησαν στη Μόσχα και 181 στην Αγία Πετρούπολη, σύμφωνα με τον ιστότοπο OVD-Info. Σε όλη τη χώρα, έγιναν 413 συλλήψεις σε 13 πόλεις.

Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας καταστέλλουν με ακραία σκληρότητα τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις. Οι αρχές διαμηνύουν στους πολίτες να μη συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις που οργανώνονται χωρίς την άδεια των αρχών. Οι διαδηλώσεις αυτής της φύσης έχουν απαγορευθεί επανειλημμένα, συχνά με την επίκληση της πανδημίας.

Πόλεμος Ουκρανία: Στα 25 χλμ από το Κίεβο η ρωσική οχηματοπομπή

Εικόνες από δορυφόρους που τραβήχτηκαν χθες Δευτέρα κατέγραψαν ότι πελώρια ρωσική στρατιωτική οχηματοπομπή βόρεια του Κιέβου, βασικού στόχου των ένοπλων δυνάμεων της Ρωσίας μετά την εισβολή της περασμένης εβδομάδας στην Ουκρανίαεκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων, είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι αναφέρθηκε νωρίτερα –όταν γινόταν λόγος για 27 χλμ.–, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Η οχηματοπομπή περιλαμβάνει εκατοντάδες τεθωρακισμένα οχήματα, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα πυροβόλα και οχήματα επιμελητειακής υποστήριξης και έχει κατεύθυνση προς νότο, προς το Κίεβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Εκτείνεται από τα περίχωρα του αεροδρομίου Αντόνοφ (περίπου 25 χλμ. από το κέντρο του Κιέβου) στον νότο, ως τα περίχωρα του Πριμπίρσκ» στον βορρά, ανέφερε η Maxar.

Το αεροδρόμιο μετατράπηκε, από την έναρξη της εισβολής, σε θέατρο σφοδρών μαχών, καθώς ο στρατός του Βλαντίμιρ Πούτιν προσπαθεί να κυριεύσει αυτή τη στρατιωτική υποδομή καίριας σημασίας ενόψει της επιχείρησης για την κατάληψη της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ