Κοσμος

Ελβετία: Υιοθετεί τις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας

Iστορική απόφαση για την παραδοσιακά ουδέτερη χώρα των Άλπεων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ε.Ε.: Η λίστα των κυρώσεων σε Ρωσία και Λευκορωσία
Ελβετία © Pixabay

Η Ελβετία θα υιοθετήσει τις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά των Ρώσων που εμπλέκονται στην εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Ενόψει της συνεχιζόμενης στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση στις 28 Φεβρουαρίου να εγκρίνει τα πακέτα κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στις 23 και 25 Φεβρουαρίου», ανέφερε σε δήλωση η κυβέρνηση της χώρας.

«Έχοντας υπογράψει τη Σύμβαση της Γενεύης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, είμαστε δεσμευμένοι στην τάξη που τα προστατεύει», δήλωσε ο πρόεδρος Ιγνάσιο Κασίς. «Οι άλλες δημοκρατίες θα μπορούν να βασίζονται στην Ελβετία. όσοι υπερασπίζονται το διεθνές δίκαιο θα μπορούν να βασίζονται στην Ελβετία» πρόσθεσε. 

Η Ελβετία ενέκρινε επίσης οικονομικές κυρώσεις κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, του πρωθυπουργού Μιχαήλ Μισούστιν και του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με άμεση ισχύ, ανέφερε.

«Η Ελβετία επιβεβαιώνει την αλληλεγγύη της στην Ουκρανία και τον λαό της και θα παραδώσει προμήθειες βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν καταφύγει στην Πολωνία», δήλωσε η κυβέρνηση, επαναλαμβάνοντας την προσφορά της να μεσολαβήσει στη διαμάχη.

Τα ρωσικά κεφαλαία που είναι τοποθετημένα στη χώρα αντιπροσωπεύουν το 1 τοις εκατό των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελβετία, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Ουέλι Μάουερ — περίπου 7,5 δισ. SFr (8,2 δισ. δολάρια) με βάση τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία.

Ε.Ε.: Η λίστα των κυρώσεων σε Ρωσία και Λευκορωσία

Η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει επιβάλει δέσμες κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εξαπόλυση «της πρωτοφανούς και απρόκλητης στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας». Ορισμένα από τα τιμωρητικά μέτρα δεν έχουν επιβληθεί ποτέ στο παρελθόν και ορισμένα εθεωρούντο ταμπού μέχρι την ρωσική εισβολή.

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης προστίθενται στις ήδη ισχύουσες ευρωπαϊκές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας για την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014.

Οι κυρώσεις είναι σχεδιασμένες «για να πλήξουν την ικανότητα του Κρεμλίνου να χρηματοδοτήσει τον πόλεμο, επιβάλλουν σαφή οικονομικά και πολιτικά κόστη στην πολιτική ελίτ της Ρωσίας που ευθύνεται για την εισβολή και περικόπτουν την οικονομική βάση της Ρωσίας».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ