Κοσμος

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Οδομαχίες στο Χάρκοβο (βίντεο)

Μαίνονται οι συγκρούσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας: Οδομαχίες στο Χάρκοβο - Δίχως τέλος οι συγκρούσεις.

Οδομαχίες ανάμεσα στις ουκρανικές δυνάμεις και τον ρωσικό στρατό σημειώνονται στο Χάρκοβο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, όπου οι αρχές έκαναν λόγο για «διείσδυση» στρατευμάτων της Μόσχας.

Οι μάχες σημειώνονται από το πρωί με ελαφρά τεθωρακισμένα που έχουν εγκαταλειφθεί ή έχουν τυλιχθεί στις φλόγες να είναι ορατά στους δρόμους. Παράλληλα ακούγεται ο ήχος πυροβολισμών και σποραδικών εκρήξεων στην πόλη, που είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος έρημη, με τους κατοίκους να είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας: Νέες εκρήξεις στο Κίεβο

Την ίδια ώρα νέες εκρήξεις ακούστηκαν δυτικά του κέντρου της ουκρανικής πρωτεύουσας Κίεβο, μερικά λεπτά αφότου ήχησαν οι σειρήνες, μετέδωσε ανταποκριτής του Reuters.

Ουκρανικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για εκρήξεις και ανταλλαγή πυροβολισμών σε έναν γειτονικό δήμο.

Σύμφωνα με τον ουκρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Segodnya.ua, μια γέφυρα ανατινάχθηκε κοντά στην πόλη Μπούκα, δυτικά του Κιέβου. Δεν είναι σαφές αν βομβαρδίστηκε από ρωσικά στρατεύματα ή αν καταστράφηκε από την ουκρανική πλευρά.

Ο Άντον Χερασένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας, είπε πως μάχες διεξάγονται στην Μπούκα με τις ρωσικές δυνάμεις που προσπαθούν να προωθηθούν προς το Κίεβο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζεται η πολιορκία στο Κίεβο - Live

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις