Κοσμος

Ντέβιντ Λιντς σε Πούτιν για Ουκρανία: «Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις»

«Αυτήν τη στιγμή, κύριε Πούτιν, σπέρνετε θάνατο και καταστροφή», λέει ο Αμερικανός σκηνοθέτης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ντέιβιντ Λιντς (David Lynch)
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, Ντέιβιντ Λιντς (David Lynch) © EPA / NINA PROMMER

Ντέιβιντ Λιντς - Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Αμερικανός σκηνοθέτης στρέφεται κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης, Ντέιβιντ Λιντς, με βίντεο του στο Youtube παίρνει θέση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και στρέφεται κατά του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, λέγοντάς του «ό,τι σπείρεις θα θερίσεις».

Ο Ντέιβιντ Λιντς απευθύνεται στον Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Αυτή τη στιγμή, κύριε Πούτιν, σπέρνετε θάνατο και καταστροφή. Οι Ουκρανοί δεν επιτέθηκαν στη χώρα σας. Εσύ μπήκες και επιτέθηκες στη χώρα τους. Και όλος αυτός ο θάνατος και η καταστροφή θα επιστρέψουν και θα σε επισκεφτούν», λέει ο σκηνοθέτης στο ολιγόλεπτο βίντεό του και συνεχίζει σημειώνοντας:

«Η συμβουλή μου προς εσάς είναι: Σώστε τον εαυτό σας. Σώστε τους Ουκρανούς. Σώστε αυτόν τον κόσμο. Αρχίστε να τα πηγαίνετε καλά με τους γείτονές σας. Ξεκινήστε να χτίζετε φιλίες. Είμαστε μια παγκόσμια οικογένεια. Δεν υπάρχει πλέον χώρος για τέτοιου είδους παραλογισμούς. Συμφιλιωθειτε μαζι τους. Σταματήστε αυτή την επίθεση. Ας εργαστούμε μαζί, ώστε όλες οι χώρες αυτού του κόσμου να μπορούν να ζήσουν ειρηνικά. Συνεννοηθείτε ο ένας με τον άλλον και λύστε τα προβλήματα που έχουμε. Όλοι μαζί, να σοβαρευτούμε». 

David Lynch's Weather Report  2/25/22

 

 

Ποιος είναι ο Ντέιβιντ Λιντς

Ο Ντέιβιντ Λιντς γεννήθηκε στις 20 Ιανουαρίου 1946 στην πόλη Μιζούλα της πολιτείας Μοντάνα. Ο πατέρας του ήταν δασονόμος με συχνές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των παιδικών του χρόνων. Στα παιδικά του χρόνια ήθελε να γίνει ζωγράφος κι έτσι μετά το σχολείο γράφτηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών της Βοστώνης, την οποία γρήγορα εγκατέλειψε. Λίγα χρόνια αργότερα γράφτηκε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φιλαδέλφειας, όπου δημιούργησε το πρώτο του φιλμ κινουμένων σχεδίων μόλις 60 δευτερολέπτων με τίτλο «Six Men Getting Sick», για τις ανάγκες ενός πειραματικού εικαστικού διαγωνισμού.

Το 1970, γράφτηκε στο Κέντρο Ανωτέρων Κινηματογραφικών Σπουδών του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου (AFI), όπου ξεκίνησε τα γυρίσματα της πρώτης ταινίας με τίτλο «Eraserhead», η οποία προβλήθηκε τελικά το 1977. Η ταινία με τίτλο «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας» («The Elephant Man») βγήκε στους κινηματογράφους το 1980. Προτάθηκε για 8 Όσκαρ (κέρδισε 3), δύο από τα οποία, για τη σκηνοθεσία και το σενάριο του Λιντς. Ο Λιντς ανέλαβε την σκηνοθεσία της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «Ντιούν» («Dune»,1984), βασισμένης στην ομώνυμη κλασική νουβέλα του Φρανκ Χέρμπερτ.

Το 1986 παρουσίασε το «Μπλε Βελούδο» («Blue Velvet»), μια σουρεαλιστική ταινία μυστηρίου, που του χάρισε μια υποψηφιότητα για το Όσκαρ σκηνοθεσίας. Τη διετία 1990-1991 έγινε ευρύτερα γνωστός με το τηλεοπτικό σήριαλ «Twin Peaks».

Το 1990 σκηνοθέτησε τη μαύρη κωμωδία «Ατίθαση Καρδιά» («Wild at Heart»). Η ταινία απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών τον ίδιο χρόνο. Για το θρίλερ «Μαλχόλαντ Ντράιβ» («Mulholland Drive»,2001), κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ των Καννών και υποψηφιότητα για Όσκαρ στην ίδια κατηγορία, καθώς και στην ταινία μυστηρίου «Inland Empire» (2006).

Ο Ντέιβιντ Λιντς κατά καιρούς παίρνει θέση για πολιτικά γεγονότα, ενώ αρκετές ήταν οι δημόσιες δηλώσεις του για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ