Κοσμος

Eν μέσω πολέμου γεννήθηκε μωρό στο μετρό του Κιέβου

Το θαύμα της ζωής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το θαύμα της ζωής μέσα στον πόλεμο: Μωρό γεννήθηκε σε καταφύγιο στο Κίεβο
Μωρό στο μετρό του Κιέβου © Τwitter

Μια γυναίκα γέννησε μέσα σε ένα καταφύγιο του Κιέβου ένα υγιέστατο κοριτσάκι, που ονομάστηκε Μία.

Καθώς οι βόμβες της Ρωσίας έπεφταν βροχή στο Κίεβο, τη νύχτα μέσα στο χάος συνέβη ένα θαύμα.

Μια γυναίκα, 23 ετών, είχε λόγους να φοβάται περισσότερο από τους άλλους, όσο οι ρωσικές δυνάμεις εισβολής βομβάρδιζαν. Τα νερά έσπασαν και ξεκίνησε η διαδικασία του τοκετού.

Τις κραυγές της άκουσαν Ουκρανοί αστυνομικοί που έσπευσαν να τη βοηθήσουν να γεννήσει μέσα σε υπόγειο σταθμό του μετρό, που χρησιμοποιείται ως καταφύγιο για πολίτες.

Λίγο πριν τις 20.30, η μικροσκοπική Mia ήρθε στον κόσμο. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο που τις μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Μάλιστα, η φωτογραφία του μωρού στο καταφύγιο χαιρετίστηκε ως φάρος ελπίδας την πιο σκοτεινή ώρα για την Ουκρανία.

Η γέννηση του μωρού σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αποκαλύφθηκε από την Πρόεδρο της Διάσκεψης για τη Δημοκρατία σε Δράση, Χάνα Χόπκο. «Η Μία γεννήθηκε σε καταφύγιο αυτό το βράδυ σε αγχωτικό περιβάλλον – υπό βομβαρδισμούς στο Κίεβο. Η μαμά της είναι χαρούμενη μετά από αυτόν τον δύσκολο τοκετό. Όταν ο Πούτιν σκοτώνει Ουκρανούς, καλούμε τις μητέρες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας να διαμαρτυρηθούν για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Υπερασπιζόμαστε τις ζωές και την ανθρωπιά».

 

Σταθμός μετρό - καταφύγιο στο Κίεβο: Ένας από τους βαθύτερους στον κόσμο

Αυτός ο σταθμός συναγωνίζεται το σύστημα του μετρό της Πιονγκγιάνγκ στη Βόρεια Κορέα (στα 110 μέτρα) και κατέχει τον τίτλο του βαθύτερου σταθμού μετρό στον κόσμο.

Χρειάζονται πολλά λεπτά με κυλιόμενες σκάλες για να φτάσουν οι ταξιδιώτες στις αποβάθρες του σταθμού, στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας. Άνοιξε το 1960 και βρίσκεται στη γραμμή Sviatoshynsko-Brovarska.

Σε βάθος 105,5 μέτρων, ο Arsenalna χτίστηκε ως καταφύγιο και είναι ένας από τους 47 σταθμούς του μετρό του Κιέβου, από τους 50 της πόλης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ