Κοσμος

Παντρεύτηκαν ανήμερα της εισβολής και πήραν τα όπλα

Αντί για γαμήλιο εμβατήριο, στον γάμο τους ηχούσαν σειρήνες…

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παντρεύτηκαν με την έναρξη της εισβολής και πήραν τα όπλα να πολεμήσουν
Yaryna Arieva και ο Sviatoslav Fursin © CNN

Ένα ζευγάρι Ουκρανών αποφάσισαν να παντρευτούν μόλις ξέσπασε ο πόλεμος στη χώρα τους και αμέσως μετά εντάχθηκαν σε εφεδρικό τάγμα για να πολεμήσουν.

Δεν ήταν ο γάμος των ονείρων μας, ανέφερε στο CNN η Yaryna Arieva, αναφέροντας πως οι σειρήνες ήταν πολύ τρομακτικές. «Ήταν η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μας αλλά βγήκαμε έξω και τις ακούγαμε», πρόσθεσε.

Ακολούθως, πέρασαν την πρώτη μέρα του γάμου τους κάνοντας τις διαδικασίες για να παραλάβουν τα όπλα τους και να προετοιμαστούν για να πολεμήσουν. «Η κατάσταση είναι δύσκολη. Θα πολεμήσουμε για την πατρίδα μας. Μπορεί να πεθάνουμε αλλά θέλαμε να είμαστε μαζί πριν συμβεί κάτι τέτοιο», εξήγησε η νύφη. «Πρέπει να την προστατέψουμε. Πρέπει να προστατέψουμε τους ανθρώπους που αγαπούμε και την χώρα στην οποία ζούμε. Ελπίζουμε για το καλύτερο και θα κάνω ό,τι μπορώ να προστατέψω την πατρίδα μου», τόνισε.

Married in the Middle of War: One Ukrainian Couple Chose to Tie the Knot Following Russian Invasion

Και οι δύο εντάχθηκαν στις δυνάμεις περιφερειακής άμυνας, ένα τάγμα που αποτελείται κυρίως από εθελοντές και περιμένουν να κληθούν να παρουσιαστούν. Δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα τους ζητηθεί να κάνουν. Αυτό που ξέρουν είναι πως, όταν τελειώσει ο εφιάλτης, θα κάνουν το πάρτι του γάμου που πάντα ονειρεύονταν. «Ελπίζω πως όλα θα ξαναγίνουν φυσιολογικά και θα ζούμε σε μια ασφαλή και ευτυχισμένη πατρίδα, χωρίς να βρίσκονται εδώ οι Ρώσοι», κατέληξε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ