Κοσμος

Zελένσκι σε ξένους ηγέτες: Μπορεί να μη με ξαναδείτε ζωντανό

Είχε εκφράσει φόβους στον Αυστριακό Καγκελάριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Zελένσκι «Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό»
Ο Βολόντιμιρ Ζελένσκι © ΕPA Pool

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολόντιμιρ Ζελένσκι φέρεται να είπε σε ξένους ηγέτες ότι μπορεί να μην τον ξαναδούν ζωντανό.

Με φόντο τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας, ο Μπαράκ Ραβίντ διπλωματικός συντάκτης της ιστοσελίδας Axios αποκαλύπτει ότι στη διάρκεια βιντεοκλήσης του Ουκρανού πρωθυπουργού Ζελένσκι με τους ηγέτες της ΕΕ, τόνισε: «Ίσως είναι η τελευταία φορά που με βλέπετε ζωντανό».

 

 

Σημειώνεται ότι χθες ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Νεχάμερ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό της Βαυαρίας, Μάρκους Ζέντερ, στη Βιέννη αποκάλυψε ότι ο Ζελένσκι του είχε πει ότι φοβάται για τη ζωή του«Ο ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε λέγοντας ότι μιλάει από μια χώρα που δεν ξέρει πια για πόσο ακόμη θα υπάρχει και ως πρόεδρος που δεν ξέρει για πόσο ακόμη θα είναι ζωντανός», ανέφερε σε δραματικό τόνο.

Ο Ζελένσκι απάντησε μέσω του Twitter στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο οποίος νωρίτερα είχε δηλώσει ότι «σήμερα στις 9:30 το πρωί είχε τηλεφωνικό ραντεβού με τον Ζελένσκι, αλλά ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν ήταν διαθέσιμος».

«Σήμερα το πρωί, στις πύλες του Τσερνιχίβ, Οστομέλ και Μελιτοπόλ, είχαμε σκληρές μάχες. Οι άνθρωποι πέθαναν. Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να μεταθέσω την πολεμική ατζέντα για να μιλήσω με τον Μάριο Ντράγκι μια συγκεκριμένη ώρα. Στο μεταξύ, η Ουκρανία συνεχίζει να μάχεται για τον λαό της», έγραψε ο Ζελένσκι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ