Κοσμος

Ουκρανοί ανατινάζουν γέφυρα για να εμποδίσουν τους Ρώσους

Ώστε να μην περάσουν τα τανκς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Ο στρατός ανατίναξε γέφυρα για να αποτρέψει την επέλαση των Ρώσων στο Κίεβο
Γέφυρα στο Κίεβο © Τwitter

Ουκρανία: Ο στρατός ανατίναξε γέφυρα για να αποτρέψει την επέλαση των Ρώσων στο Κίεβο

Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως ανατίναξαν γέφυρα πάνω από τον ποταμό Teteriv στο Ivankiv, περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια του Κιέβου, για να ανακόψουν την επέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην πρωτεύουσα.

Όπως σημειώνουν, ο στόχος επετεύχθη. Σύμφωνα με το CNNi που επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι ρωσικές δυνάμεις που εισήλθαν στην Ουκρανία μέσω των συνόρων με τη Λευκορωσία απέχουν μόλις 32 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, ενώ συνεχίζονται οι μάχες για δεύτερη ημέρα στη χώρα.

Όπως μεταδίδει ανταποκρίτρια του AP, «βρίσκομαι στα βόρεια του Κίεβου όπου η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει γειτονιές. Αυτή είναι η γέφυρα που ανατίναξε σήμερα η Ουκρανία για να αποτρέψει την προέλαση των ρωσικών αρμάτων μάχης. Μπορείτε να δείτε τον κόσμο να φεύγει από την πόλη με τα πόδια και να σκαρφαλώνει πάνω από τα ερείπια».

Η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ανδριάνα Μαγγανιά ανέφερε οτι υπάρχουν πληροφορίες για πυροβολισμούς κοντά σε κυβερνητικά κτίρια λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, ενώ από τα ανατολικά ο Γιώργος Σιδέρης και ο Γιάννης Σουλιώτης μεταδίδουν ότι κάτοικοι της Μαριούπολης φτάνουν στη Ζαπορίζια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη κατά μήκος του Δνείπερου που όμως φέρεται να κυκλώνεται από ρωσικά τεθωρακισμένα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ