Κοσμος

Δεξαμενόπλοιο επλήγη από πύραυλο κοντά στην Οδησσό

Το πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν 12 μίλια μακριά από το ουκρανικό λιμάνι Pivdennyi

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων με σημαία Μολδαβίας επλήγη σήμερα από πύραυλο κοντά στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού.

Ένα δεξαμενόπλοιο χημικών προϊόντων με σημαία Μολδαβίας επλήγη σήμερα από πύραυλο κοντά στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού ενώ συνεχίζεται σε πλήρη κλίμακα η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν σοβαρά δύο μέλη του πληρώματος, δήλωσε εκπρόσωπος του ναυτιλιακού οργανισμού της Μολδαβίας.

«Πληροφορηθήκαμε πριν από μόλις 10 λεπτά ότι όλα τα μέλη του πληρώματος διασώθηκαν, αλλά δύο τραυματίσθηκαν σοβαρά και βρίσκονται καθ' οδόν για το νοσοκομείο», δήλωσε στο Ρόιτερς ο Βαντίμ Παβαλάτσι, υποδιευθυντής του ναυτιλιακού οργανισμού.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας Αντρέι Σπίνου ισχυρίζεται ότι πλοίο με σημαία Μολδαβίας και Ρώσους πολίτες χτυπήθηκε από όλμο στα ουδέτερα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας, ενώ η επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη. «Αυτή τη στιγμή, εκτελούνται εργασίες διάσωσης από κοντινά πλοία. Το πλήρωμα του πλοίου είναι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας» επεσήμανε ο κ. Σπίνου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ