Κοσμος

Ρωσία: Έτοιμη για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία στο Μινσκ

Με οικοδεσπότη τον Λουκασένκο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρεμλίνο: Η Ρωσία έτοιμη να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ
Βλαντίμιρ Πούτιν και Βολοντίμιρ Ζελένσκι © EPA/PETER KLAUNZER

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έτοιμος ο Πούτιν να στείλει αντιπροσωπεία με αξιωματούχους στο Μινσκ για διαπραγματεύσεις με το Κίεβο - Ο Λουκασένκο εγγυάται ασφάλεια.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να στείλει την αντιπροσωπεία της στο Μινσκ για συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RIA.

«Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, ο οποίος, με τη σειρά του, διαβεβαίωσε ότι είναι έτοιμος να δημιουργήσει όλες τις απαραίτητες συνθήκες για την άφιξη των αντιπροσωπειών, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ακεραιότητά τους», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Όπως γνωρίζετε, σήμερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι ανακοίνωσε την ετοιμότητά του να συζητήσει το ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας. Αρχικά, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε ότι σκοπός της επιχείρησης ήταν να βοηθήσει το LPR και το DPR, μεταξύ άλλων μέσω της αποστρατικοποίησης και της αποναζοποίησης της Ουκρανίας. Και αυτό, στην πραγματικότητα, είναι αναπόσπαστο συστατικό της ουδετερότητας του καθεστώτος», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σύμφωνα με το πρακτορείο. 

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, η αντιπροσωπεία θα περιλαμβάνει εκπροσώπους των υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών, καθώς και της προεδρικής διοίκησης.

Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, να διαπραγματευτούν, σύμφωνα με το Sputnik.

Πόλεμος - Ουκρανία: O Ζελένσκι καλεί τον Πούτιν σε διαπραγμάτευση

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας για άλλη μια φορά. Οι μάχες διεξάγονται σε όλη την Ουκρανία. Ας καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Για να σταματήσουμε τους θανάτους», είπε σε νεότερο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Ζελένσκι.  «Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δεν είναι απλά μία εισβολή, αλλά η αρχή ενός πολέμου κατά της Ευρώπης», επεσήμανε ο ίδιος. Ο Ζελένσκι φαίνεται επίσης να επέκρινε τα αργά αντανακλαστικά της Ευρώπης ως προς την αποστολή βοήθειας στη χώρα του. «Δεν βλέπουμε τι θα κάνετε», σημείωσε, απευθυνόμενους στους Ευρωπαίους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ