- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Πόλεμος στην Ουκρανία-Reuters: Ναι σε συνθηκολόγηση με τη Ρωσία για ουδέτερο καθεστώς λέει το Κίεβο.
Έτοιμη να συνομιλήσει με τη Ρωσία για την επίτευξη ειρήνης και την υιοθέτηση ενός ουδέτερου καθεστώτος σε ό,τι αφορά το ΝΑΤΟ, είναι η Ουκρανία, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα στο Reuters ο Μιχάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.
«Εάν οι συνομιλίες είναι δυνατές, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν. Εάν στη Μόσχα πουν ότι θέλουν συνομιλίες, και για το ουδέτερο καθεστώς, δεν το φοβόμαστε αυτό», δήλωσε μέσω γραπτού μηνύματος. «Μπορούμε να μιλήσουμε και γι’ αυτό». «Η ετοιμότητά μας για διάλογο εντάσσεται στη συνεχή μιας επιδίωξη για ειρήνη».
Ρωσία - Ουκρανία: Η απάντηση της Μόσχας
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, διαβεβαίωσε ότι στόχος της εισβολής της χώρας του στην Ουκρανία είναι να «απελευθερωθούν» οι Ουκρανοί «από την καταπίεση».
Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί πιθανό η Μόσχα να αναγνωρίσει τις σημερινές ουκρανικές Αρχές ως δημοκρατικές. «Ο πρόεδρος Πούτιν έλαβε την απόφαση για αυτή την ειδική στρατιωτική επιχείρηση αποστρατιωτικοποίησης, αποναζιστικοποίησης, για να απελευθερωθούν από αυτή την καταπίεση, οι Ουκρανοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ελεύθερα το μέλλον τους», τόνισε ο Λαβρόφ κατά τη συνάντησή του με αξιωματούχους των αποσχιθεισών επαρχιών Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.
Παράλληλα ο Ρώσος υπουργός απέρριψε τις δηλώσεις του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος έχει επισημάνει ότι είναι έτοιμος να συζητήσει καθεστώς ουδετερότητας για τη χώρα του και πρόσθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για συνομιλίες μόλις ο ουκρανικός στρατός σταματήσει να πολεμά.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε την προθυμία του Ζελένσκι να συζητήσει ένα πιθανό καθεστώς ουδετερότητας για την Ουκρανία, πρόταση που θα αναλύσει η Μόσχα, αν και οι απαιτήσεις της από το Κίεβο παραμένουν απαράλλακτες: μη ένταξη στο ΝΑΤΟ και δέσμευση ότι δεν θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αναπτύξει στρατεύματα ή όπλα στα ουκρανικά εδάφη.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ακόμη ότι ο Πούτιν θα έχει σειρά τηλεφωνημάτων με διεθνείς ηγέτες, ότι η Ρωσία θα επιβάλει κυρώσεις αντιποίνων σε δυτικές χώρες. Οι δυτικές κυρώσεις θα προκαλέσουν προβλήματα, που όμως μπορούν να λυθούν αφ’ ης στιγμής η Ρωσία έχει μειώσει την εξάρτησή της από τις εισαγωγές από το εξωτερικό, είπε. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία περιμένει να εξομαλυνθούν οι σχέσεις με τη Δύση, όταν η τελευταία καταλάβει ότι η Μόσχα αναγκάστηκε να αναλάβει δράση για να προστατέψει την ασφάλειά της. Ο Πεσκόφ αρνήθηκε εξάλλου να προβεί σε κάποιο σχόλιο αναφορικά με τη διάρκεια των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο σε κατάσταση πολιορκίας (LIVE)
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Οι αποκαλύψεις μέσα από το blog της και η βομβιστική επίθεση
Ένα podcast για τις αιτίες της απόλυσης της Αμερικανής πρέσβεως
Τι δήλωσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Οι διαδηλωτές θέτουν πρωτίστως ζήτημα διαφθοράς
Η συμβολή των φετινών νικητών στη σύνδεση των ατομικών οικονομικών αποφάσεων με τη συνολική πορεία της οικονομίας
Έλεγε ότι ήταν «νεοναζί που φαντασιωνόταν μαζικές δολοφονίες»
«Δεν έχω μιλήσει μαζί της, νιώθω απογοήτευση» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.