Κοσμος

Kρεμλίνο: Η επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί

«Δεν υπάρχει κατοχή»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Κρεμλίνο δήλωσε πως η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία θα διαρκέσει όσο χρειαστεί ανάλογα με τα αποτέλέσματά της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως η διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει και από τα αποτελέσματά της και πως η επίθεση ιδανικά θα εκκαθαρίσει τη χώρα από τους «ναζί» και θα «εξουδετερώσει» το στρατιωτικό δυναμικό του Κιέβου.

Τόνισε πως κανείς δεν μιλάει για κατοχή της Ουκρανίας και πως είναι «απαράδεκτο» να χρησιμοποιείται η λέξη στο πλαίσιο της ρωσικής επιχείρησης. 

Πρόσθεσε πως η απόφαση για την επίθεση στην Ουκρανία «υπαγορεύθηκε από την έγνοια για το μέλλον» της Ρωσίας, που ζητούσε επί εβδομάδες από τους Δυτικούς να υποσχεθούν ότι το Κίεβο δεν θα γίνει ποτέ μέλος του ΝΑΤΟ.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, τόνισε σήμερα ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν είναι η αρχή ενός πολέμου, αλλά μάλλον μια προσπάθεια αποτροπής ενός παγκόσμιου πολέμου. «Πρώτα από όλα, δεν είναι η αρχή ενός πολέμου. Είναι πολύ σημαντικό. Η επιθυμία μας είναι να αποτρέψουμε τις εξελίξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παγκόσμιο πόλεμο. Δεύτερον, είναι το τέλος ενός πολέμου», είπε η Ζαχάροβα.
 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ