Κοσμος

Πάπας: Οσιοποίησε 124 μάρτυρες στη Ν.Κορέα

Κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74715-150889.jpg

Ο πάπας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια του πενθήμερου ταξιδιού του στην ανατολική Ασία, οσιοποίησε τον Πολ Γιαν Γι Τσουνγκ και 123 άλλους μάρτυρες, οι οποίοι άνηκαν στην πρώτη γενιά του καθολικισμού στην Κορέα και δολοφονήθηκαν το 18ο και 19ο αιώνα, εξαιτίας της πίστης τους. Συγκεκριμένα, ο Πολ Γιαν και ο αδερφός του είχαν μαρτυρήσει επειδή ήθελαν να κηδέψουν με καθολικό τρόπο τη μητέρα τους, χωρίς να ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες τελετές του Κομφούκιου.

Η οσιοποίηση αποτελεί το τρίτο από τα τέσσερα επίπεδα της θρησκευτικής αναγνώρισης από την Καθολική Εκκλησία που καταλήγει στην αγιοσύνη, και πάνω από ένα εκατομμύριο πιστοί -ντυμένοι στα λευκά με κίτρινα καπελάκια- συγκεντρώθηκαν στη μεγάλη υπαίθρια παπική λειτουργία στο κέντρο της Σεούλ.

Ο Φραγκίσκος δήλωσε ότι η νεότερη γενιά των καθολικών στην Ασία, η οποία αντιστοιχεί στο 3,2% των πιστών θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των πρώτων καθολικών της Κορέας οι οποίοι θυσιάστηκαν προκειμένου να μην απαρνηθούν την πίστη τους.

Πρόκειται για τον πρώτο ποντίφικα ο οποίος επισκέπτεται το Νότια Κορέα από το 1999 και προσευχήθηκε υπέρ της επανένωσης της κορεατικής χερσονήσου, ενώ κάλεσε τους Κορεάτες να συνεχίζουν να νιώθουν σαν μια οικογένεια. «Η ελπίδα γεννιέται κυρίως από την κοινή γλώσσα, η οποία μπορεί να φέρει μία ημέρα την επανένωση χωρίς νικητές και ηττημένους» είπε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ