- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Συνεχίζουν να καίγονται οι Porsche και οι Bentley στον Ατλαντικό
Zημιές εκατομμυρίων δολαρίων
Aκυβέρνητο συνεχίζει να πλέει το πλοίο Felicity Ace ανοιχτά των Αζορών, με χιλιάδες αυτοκίνητα πολυτελείας του ομίλου VW να συνεχίζουν να καίγονται.
Το πλοίο μετέφερε τουλάχιστον 4.000 αυτοκίνητα της VW αλλά και της Porsche, της Lamborghini και της Bentley, με τη ζημιά για την αυτοκινητοβιομηχανία να υπολογίζεται τουλάχιστον σε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια (155 εκατ. μόνο για τις Porsches και Lamborghini), σύμφωνα με εκτίμηση ενός συμβούλου.
Από τη συνολική αξία περίπου 438 εκατομμυρίων δολαρίων των εμπορευμάτων στο Felicity Ace, ο όμιλος Russell δήλωσε τη Δευτέρα ότι εκτιμά ότι υπάρχουν αυτοκίνητα αξίας 401 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Russell μοντελοποιεί τη συνολική αξία των οχημάτων επί του σκάφους, επομένως οι προβλέψεις απωλειών υποθέτουν ότι όλα τα οχήματα έχουν χαθεί, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο.
Όπως έγινε γνωστό, μαζί με τα αυτοκίνητα μεταφέρονταν και αρκετές συστοιχίες μπαταριών ιόντων λιθίου, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Πάντως, ακόμα είναι νωρίς να ξεκαθαριστεί αν ήταν αυτές οι μπαταρίες ο λόγος που ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο.
Οι όποιες προσπάθειες γίνονται από πυροσβεστικά πλοιάρια που καταβρέχουν το Felicity Ace από απόσταση για να μειώσουν το θερμικό φορτίο, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο και πολύ επικίνδυνο να ανέβει κάποιος στο κατάστρωμα.
Το σχέδιο προς το παρόν είναι όταν κατασβηστεί η πυρκαγιά, το πλοίο να ρυμουλκηθεί σε κάποιο λιμάνι της Ευρώπης ή στις Μπαχάμες, αλλά αυτό δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στροφή σε έναν απρόσμενο σύμμαχο για τους αλιείς
Οι Αρχές είχαν καλύψει τα κτίρια με προστατευτικά καλύμματα, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή
Σε δίνη σκανδάλων η βασιλική οικογένεια της χώρας
Τα χρήματα θα διατεθούν για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε τρόφιμα και στέγαση
«Για μία εξαιρετικά γρήγορη και επαγγελματική επιχείρηση», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του μουσείου
Νέα επίθεση της Άγκυρας για τη στρατιωτικοποίηση των νησιών
Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά
Ο χάρτης της «Mocro Maffia» από την Αμβέρσα μέχρι τον Πειραιά
«Μέσα σε 5 λεπτά διαλύθηκαν όλα»
Δραματικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης
Κορναρίσματα, λεωφορεία και τρίποδα στη μέση του δρόμου
341 οι αγνοούμενοι τουρίστες - Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της καταστροφής
Το περιστατικό συνέβη στο φεστιβάλ Νοαΐν της βόρειας Ισπανίας
Της επιδικάστηκαν 363.000 δολάρια σε αμοιβές
Η στήριξη στα παιδιά, στην LGBTQ+ κοινότητα και στο Black Lives Matter
Περισσότεροι υποψήφιοι με μεταναστευτικό υπόβαθρο
Στο στόχαστρο της Ουάσινγκτον και η ιταλική Autistici/Inventati
Ο άνθρωπος που έκανε το χρέος μέρος της φιλοσοφίας του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.