Κοσμος

Ουκρανία: Παραιτήθηκε ο ηγέτης των αυτονομιστών

Ο Βαλέρι Μπολότοφ δήλωσε τραυματισμένος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
74647-150750.gif

Παραιτήθηκε σήμερα ο ηγέτης των φιλορώσων αυτονομιστών, Βαλέρι Μπολότοφ στην περιοχή του Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας επειδή, όπως είπε, έχει τραυματιστεί και δεν μπορεί να εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Πρόκειται για το δεύτερο υψηλόβαθμο πρόσωπο στην ηγεσία των αυτονομιστών που παραιτείται την τελευταία εβδομάδα, μετά τον  Αλεξάντερ Μποροντάι, πρωθυπουργό της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, που ανακοίνωσε την παραίτησή του στις 7 Αυγούστου.

Την είδηση για την παραίτηση του Μπολότοφ, του αυτοανακηρυχθέντα κυβερνήτη της επαρχίας αυτής της ανατολικής Ουκρανίας, μετέδωσε το κρατικό ρωσικό δίκτυο Rossiya 24 την ώρα που εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης ανακοίνωνε, ότι το τελευταίο 24ωρο στο Λουχάνσκ σκοτώθηκαν 22 άνθρωποι από αεροπορικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου τη θέση του θα αναλάβει ο υπουργός άμυνας της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας της Λούγκανσκ», ο Ιγκόρ Πλοτνίτσκι. Η παραίτηση του Μπολότοφ σημαίνει ότι τόσο οι κυριότερες οργανώσεις των αυτονομιστών στο Λουχάνσκ όσο και το Ντονέτσκ υφίστανται αλλαγές στην ηγεσία τους. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ