- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Δικαστής τον υποχρεώνει να καταθέσει σε εισαγγελέα
Στο πλαίσιο της έρευνας για την εταιρεία της οικογένειας
ΗΠΑ: Δικαστής της Νέας Υόρκης υποχρεώνει τον Ντόναλντ Τραμπ να καταθέσει ενώπιον της εισαγγελέως.
Δικαστής της Νέας Υόρκης αποφάσισε σήμερα ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και δύο από τα ενήλικα τέκνα του πρέπει να απαντήσουν ενόρκως στις ερωτήσεις της γενικής εισαγγελέως στο πλαίσιο της έρευνας για την εταιρεία της οικογένειας.
Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον αποφάνθηκε υπέρ της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς που ζητούσε να επιβληθούν οι κλητεύσεις για να υποχρεωθούν να καταθέσουν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ και τα παιδιά του, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και η Ιβάνκα Τραμπ.
Ο Ένγκορον εξήγησε πως η Τζέιμς είχε «ξεκάθαρο δικαίωμα» να ανακρίνει τους Τραμπ αφότου αποκάλυψε «άφθονα στοιχεία πιθανής οικονομικής απάτης». Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, οι Τραμπ θα πρέπει να υποβληθούν σε ανάκριση εντός 21 ημερών.
Ο Άλαν Φούτερφας, δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και της Ιβάνκα Τραμπ, αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστή. Οι δικηγόροι του πρώην προέδρου των ΗΠΑ δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα στα αιτήματα για σχολιασμό.
Η δικαστική απόφαση εκδόθηκε έπειτα από ακρόαση δύο ωρών στην οποία η Αλίνα Χάμπα, δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγόρησε την Τζέιμς για «επιλεκτική δίωξη και εισαγγελικό παράπτωμα που όμοιό του δεν έχει δει ποτέ η χώρα», επικαλούμενη αναφορές που αντικατοπτρίζουν - όπως υποστήριξε - την «κακοήθη περιφρόνηση» της Δημοκρατικής εισαγγελέως για τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. «Εάν δεν ήταν αυτός που είναι, δεν θα το έκανε αυτό», είπε η Χάμπα. «Αυτό το δικαστήριο μπορεί να σταματήσει αυτό το τσίρκο» συμπλήρωσε.
Τον περασμένο μήνα η Τζέιμς δήλωσε πως η σχεδόν τριετής έρευνά της για τον Οργανισμό Τραμπ είχε αποκαλύψει σημαντικά στοιχεία πιθανής απάτης. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι μπορεί να διόγκωσε τις αξίες ακινήτων για να εξασφαλίσει τραπεζικά δάνεια και να τις μείωσε για να πληρώσει μικρότερους φόρους.
Τα στοιχεία αυτά σχετίζονται επίσης με μία ποινική έρευνα, της οποίας τώρα επικεφαλής είναι ο εισαγγελέας του Μανχάταν Άλβιν Μπραγκ, στην οποία ο Οργανισμός Τραμπ και ο επί μακρόν οικονομικός διευθυντής του δήλωσαν αθώοι τον περασμένο Ιούλιο για κατηγορίες φορολογικής απάτης. Η Λετίσια Τζέιμς συμμετείχε σε αυτήν την έρευνα τον Μάιο.
Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δεν έχει ανακοινώσει εάν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ το 2024, έχει χαρακτηρίσει την έρευνα της Τζέιμς πολιτικό «κυνήγι μαγισσών» και προσπαθεί να τη σταματήσει καταθέτοντας μήνυση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ορκωτών λογιστών του Ντόναλντ Τραμπ εγκατέλειψε τον πελάτη της επί σειρά ετών, τονίζοντας πως οι ανακοινώσεις για την οικονομική κατάσταση του ομίλου του, που ετοίμαζε γι’ αυτόν εδώ και πάνω από μια δεκαετία, δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστες, όπως αποκαλύπτουν δικόγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας την Δευτέρα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε μια «μεγάλη κυρία της καρδιάς»
Μια διαφωνία για την Τεχνητή Νοημοσύνη στις οικογενειακές διακοπές, ήταν μοιραία
Νέα ένταση με ιρανικούς βαλλιστικούς πάνω από τον Περσικό σε αντίποινα στις ΗΠΑ
Σχεδόν έναν χρόνο μετά τον θάνατο του θρυλικού παλαιστή - Oι ισχυρισμοί περί ιατρικής αμέλειας
Η διαδικασία «θερμικής διαφυγής» στις μπαταρίες λιθίου μπορεί να προκαλέσει ακραίες θερμοκρασίες
Στο μικροσκόπιο των αρχών παλαιότερες καταγγελίες εις βάρος του υπόπτου, που φέρεται να σχετίζονται με υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων
Είναι η τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 16 μήνες
Ο στενός φίλος του ζευγαριού αποκάλυψε τι συμβαίνει μακριά από τις κάμερες και γιατί «κανείς δεν το μαθαίνει»
Σοβαρές ελλείψεις σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα
Εξαπέλυσε πυραύλους και drones, στο στόχαστρο και δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ
Η περίπτωση του 17χρονου που συνελήφθη στην Ολλανδία
Σε πρόσφατη συνέντευξή της η πρώην καγκελάριος κάνει απολογισμό της θητείας της
Η Ντάουνινγκ Στριτ καταγγέλλει «προσπάθειες παρέμβασης» από την Ουάσιγκτον
Η επιχείρηση εξελίχθηκε υπό δύσκολες συνθήκες στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Τουρκίας
Το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο και γρήγορα έγινε viral
«Αχρείαστο το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Αποδέσμευση παγωμένων περιουσιακών στοιχείων απαιτεί η Τεχεράνη
Δεν αναφέρθηκε τραυματισμός από τη φωτιά
Eυτυχώς o ανήλικος δεν υπέστη σοβαρό τραυματισμό
Στο πλευρό της η Ναόμι Κάμπελ, η Κλόντια Σίφερ και η Σίντι Κρόφορντ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.