Κοσμος

Εγκατέλειψαν τον Ντόναλντ Τραμπ οι λογιστές του

Η εταιρεία που τον εκπροσωπούσε δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει υπηρεσίες στον Trump Organization

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ © EPA

ΗΠΑ: Οι λογιστές του Ντόναλντ Τραμπ τον εγκατέλειψαν, δεν θεωρούν τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων και οικονομικής κατάστασης του ομίλου του «αξιόπιστες».

Εγκατέλειψε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ η εταιρεία ορκωτών λογιστών που τον εκπροσωπούσε.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων τόνισε πως οι ανακοινώσεις για την οικονομική κατάσταση του ομίλου του, που ετοίμαζε γι’ αυτόν εδώ και πάνω από μια δεκαετία, δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστες.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία Mazars ενημέρωσε τον Trump Organization με επιστολή της ότι δεν θα του προσφέρει στο εξής τις υπηρεσίες της, καθώς ο όμιλος του μεγιστάνα έχει βρεθεί αντιμέτωπος με έρευνες για φερόμενη φορολογική απάτη.

Το έγγραφο υποβλήθηκε σε δικαστήριο από την πολιτειακή εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, η οποία αξιώνει από δικαστή να υποχρεώσει τον Τραμπ να συμμορφωθεί προς την κλήτευση να πάει να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση.

Η κυρία Τζέιμς ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα πως η ομάδα της έχει βρει αποδείξεις απάτης, ιδίως αποδείξεις εικονικών κοστολογήσεων στοιχείων ενεργητικού.

Σύμφωνα με τη Mazars, τα ευρήματα της εισαγγελέως την οδήγησαν να θεωρήσει ότι τα στοιχεία που συμπεριλήφθηκαν στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και της οικονομικής υγείας της εταιρείας του Τραμπ από το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε την 30ή Ιουνίου 2011 ως αυτό που ολοκληρώθηκε την 30ή Ιουνίου 2020 «δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστα».

Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δική της, εσωτερική έρευνα, καθώς και «πληροφορίες που έλαβε από εσωτερικές και εξωτερικές πηγές», βάρυναν επίσης στη λήψη της απόφασης αυτής.

«Μολονότι δεν συμπεράναμε ότι οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, στο σύνολό τους, περιέχουν αξιόλογες παρατυπίες, με δεδομένες τις περιστάσεις, θεωρούμε ότι η είναι δικαιολογημένη η κρίση μας πως δεν μπορούν πλέον να θεωρούνται αξιόπιστα τα έγγραφα αυτά», τονίζεται στην επιστολή των ορκωτών λογιστών.

Εν μέρει εξαιτίας αυτού του συμπεράσματος η Mazars «δεν είναι πλέον σε θέση να παρέχει υπηρεσίες στον Trump Organization», σύμφωνα με το κείμενο.

Οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων και της οικονομικής κατάστασης του Trump Organization βρίσκονται στην καρδιά της έρευνας της κυρίας Τζέιμς και ακόμα μίας, ποινικής φύσης, που διενεργείται από τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Ο όμιλος του Τραμπ υπάρχουν υποψίες πως παρουσίαζε εικονικά υψηλότερη την αξία αρκετών από τις ιδιοκτησίες του όταν ζητούσε δάνεια από τράπεζες και εικονικά χαμηλότερη στις φορολογικές αρχές για να τού αναλογούν λιγότεροι φόροι.

Τον Ιούλιο, ο Trump Organization και ο πιστός λογιστής του Άλεν Γουάισελμπεργκ δήλωσαν αθώοι σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης όπου τους απαγγέλθηκαν 15 κατηγορίες για απάτη και φοροδιαφυγή.

Το γραφείο του εισαγγελέα του Μανχάταν έλαβε από τη Mazars τον Ιανουάριο τις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ επί σειρά ετών έπειτα από μαραθώνια νομική μάχη, που έφθασε μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο.

Όμως οι νομικοί πονοκέφαλοι του θυελλώδη μεγιστάνα ενδέχεται να περιπλέξουν την πιθανολογούμενη δεύτερη εκστρατεία του για τον Λευκό Οίκο.

Ο 75χρονος δισεκατομμυριούχος γενικά επιλέγει να καλλιεργεί ατμόσφαιρα αμφιβολίας για το εάν θα διεκδικήσει, ή όχι, το χρίσμα του GOP για να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2024, παρότι έχει αφήσει να εννοηθεί επανειλημμένα ότι κλίνει προς το να αναμετρηθεί ξανά με τον Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ