Κοσμος

Γερμανία: Κύματα σπάνε το τζάμι και μπαίνουν σε σαλόνι πλοίου

Έντρομοι επιβάτες έφυγαν άρον άρον

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη Γερμανία κύματα μπήκαν σε σαλόνι πλοίου στον ποταμό Έλβα στο Αμβούργο, έχοντας σπάσει το τζάμι. Η κακοκαιρία «Υλένια» προκάλεσε προβλήματα.

Απίστευτες εικόνες στη Γερμανία, όπου πελώρια κύματα σφυροκόπησαν πλοίο, έσπασαν τα τζάμια και μπήκαν σε σαλόνι όπου κάθονταν επιβάτες. Το συμβάν κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στον ποταμό Έλβα, όπου βρισκόταν το επιβατηγό πλοίο, το οποίο μετέφερε εργάτες σε εργοστάσια της Airbus στο Αμβούργο.

Η κακοκαιρία «Υλένια» στη Γερμανία οδήγησε τις αρχές να απαγορεύσουν σε πλοία να πλέουν το νότιο τμήμα στον ποταμό Έλβα, το οποίο συνδέει το λιμάνι με τη θάλασσα.

Μετεωρολόγοι προειδοποίησαν σήμερα Πέμπτη (17.02) ότι η βόρεια Ευρώπη θα «σαρωθεί» από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στη Γερμανία

Η κακοκαιρία «Υλένια» έπληξε τη Γερμανία, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στις σιδηροδρομικές και τις οδικές συγκοινωνίες.

Με ανέμους που έφθασαν τη νύχτα και τα 152 χλμ/ώρα, η κακοκαιρία επηρέασε κυρίως τη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, το Αμβούργο, τη Βαυαρία και το Βερολίνο, με εκτεταμένα τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου να έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και πολλά δέντρα να έχουν πέσει στους δρόμους. εμποδίζοντας την κίνηση των αυτοκινήτων.

Στο Βερολίνο τα υπέργεια μέσα μεταφοράς λειτούργησαν με περιορισμένα προβλήματα, ενώ για λόγους ασφαλείας κινούνταν με χαμηλές ταχύτητες, προκαλώντας καθυστερήσεις στα δρομολόγια. Στο αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν, καθώς δεν ήταν δυνατό να επιβιβαστούν οι επιβάτες και να φορτωθούν οι αποσκευές τους. Στη Βαυαρία και στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία περισσότερα από 60.000 νοικοκυριά έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα.

Οι αρμόδιες αρχές εξέδωσαν χθες το βράδυ προειδοποίηση, καλώντας τους πολίτες να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και να ασφαλίζουν πόρτες και παράθυρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις