Κοσμος

O Mπάιντεν διόρισε LGBTQ ακτιβιστή, διευθυντή πυρηνικών αποβλήτων

Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Sam Brinton
Sam Brinton © Getty Images/Ιdeal Image

Ο Τζο Μπάιντεν ανέθεσε το σημαντικό θώκο του διευθυντή πυρηνικών αποβλήτων στον LBGTQ+ ακτιβιστή Σαμ Μπρίντον- Αντιδρούν οι Ρεπουμπλικάνοι.

O Τζο Μπάιντεν ανέθεσε το σημαντικό θώκο του διευθυντή πυρηνικών αποβλήτων στο Υπουργείο Ενέργειας στον Σαμ Μπρίντον. Ως απόφοιτος του MIT, ο Mπρίντον έχει αφιερώσει την καριέρα του στην επίλυση προβλημάτων πυρηνικών αποβλήτων. Είναι επίσης διευθυντής παγκόσμιας πολιτικής στρατηγικής στο Deep Isolation, μία από τις μοναδικές νεοφυείς επιχειρήσεις πυρηνικών αποβλήτων στις ΗΠΑ. 

Ο Μπρίντον συνήθως εμφανίζεται δημόσια με φανταχτερά γυναικεία ρούχα ή ανδρικά κοστούμια που συνδυάζει με γόβες στιλέτο, αυτοπροσδιορίζεται ως «queer», δηλαδή χωρίς συγκεκριμένο φύλο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την οργή συντηρητικών κύκλων και επιθέσεις από ακροδεξιούς λογαριασμούς στο Twitter οι οποίοι έκαναν λόγο για έναν «αποκλίνοντα τρόπο ζωής» και αναφέραν ότι «η εμφάνιση του δεν συνάδει με την θέση αυτή».

Σύμφωνα με τους συντηρητικούς, αυτός ο εξωφρενικός εκφυλισμός προφανώς σημαίνει ότι ο διορισμός του Μπράιντον από τον Μπάιντεν είναι «εμβληματικός της κοινωνικής παρακμής της χώρας».

Yπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2021 η δρ Ρέιτσελ Λεβίν, παιδίατρος στο επάγγελμα, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Υγείας και έγινε έτσι το πρώτο ανοικτά transgender άτομο σε τόσο υψηλή ομοσπονδιακή θέση, που αναμένεται να λάβει την επικύρωση από τη Γερουσία των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ