Κοσμος

Ζελένσκι: Δεν βλέπουμε ακόμη αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων

Επιφυλακτικός ο πρόεδρος της Ουκρανίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρίση στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας
Κρίση στα σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας © EPA/SERGEY KOZLOV

Επιφυλακτικός ο Ζελένσκι - Τι λέει για την αποχώρηση ρωσικών στρατευμάτων.

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στις πρώτες του δηλώσεις μετά τις νέες ρωσικές ανακοινώσεις για απόσυρση στρατευμάτων από την Κριμαία.

«Για να είμαι ειλικρινής, αντιδρούμε στην πραγματικότητα που έχουμε και δεν βλέπουμε ακόμη καμία απόσυρση», δήλωσε στο BBC ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προσθέτοντας πως πιστεύει ότι «όλοι οι κανονικοί άνθρωποι περιμένουν αποκλιμάκωση».

«Όσο για την απειλή, έχω πει πολλές φορές πως είμαστε ήρεμοι σχετικά με οποιεσδήποτε απειλές, επειδή θυμόμαστε ότι όλο αυτό δεν ξεκίνησε χθες. Συμβαίνει επί πολλά χρόνια», συνέχισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Όταν τα στρατεύματα αποσυρθούν πράγματι όλοι θα το δουν… αλλά προς το παρόν πρόκειται απλώς για μια δήλωση», κατέληξε ο κ. Ζελένσκι.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, υποστήριξε ότι η Ρωσία όχι μόνο δεν μειώνει, αλλά αντιθέτως αυξάνει τις δυνάμεις της στα ουκρανικά σύνορα.

«Μένει να φανεί εάν θα έχουμε όντως απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει καμία αποκλιμάκωση στο έδαφος» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κατά την άφιξή του στη διήμερη σύνοδο κορυφής των υπουργών Άμυνας της συμμαχίας των 30 χωρών. «Βλέπουμε ότι έχουν αυξήσει τον αριθμό των στρατευμάτων και περισσότερα στρατεύματα είναι καθ' οδόν. Είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο», συμπλήρωσε.

Μόσχα: Θα χρειαστούν 3 με 4 εβδομάδες για την απομάκρυνση στρατευμάτων από τα ουκρανικά σύνορα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα έχουν επανέλθει στις «κανονικές» θέσεις τους στα δυτικά της Ρωσικής Ομοσπονδίας μέσα σε τρεις με τέσσερις εβδομάδες, δήλωσε ο πρέσβης της Ρωσίας στην Ιρλανδία, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι, μέσα σε ίσως τρεις με τέσσερις εβδομάδες, η διάταξη των δυνάμεων στη δυτική περιφέρεια της Ρωσίας θα επανέλθει στη φυσιολογική της κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Διεξάγουμε προγραμματισμένες ασκήσεις με λευκορωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Θα τελειώσουν μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου και αυτά τα στρατεύματα θα αποσυρθούν. Μπορείτε να το ελέγξετε την ερχόμενη εβδομάδα», δήλωσε ακόμη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ