- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Διεθνή ΜΜΕ: Τα φώτα στραμμένα στην Αρχαία Αμφίπολη
Εκτενή ρεπορτάζ για τον τάφο που παραμένει κλειστός
Είναι μια από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις της χρονιάς για την αρχαιολογία, τον πολιτισμό και την ιστορία, που πιθανόν κρύβει το ταφικό μνημείο στην Αρχαία Αμφίπολη.
Αναμενόμενα τα ξένα μέσα κάνουν εκτενή ρεπορτάζ και αναφορές για τον τάφο στην Αρχαία Αμφίπολη που χρονολογείται 325 - 300 π.Χ. και μερικά κάνουν λόγο για μυστικό ενώ αλλά διερωτώνται αν είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Ενδεικτικά το BBC αναφέρει για τον «ελληνικό τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης που αποτελεί σημαντική ανακάλυψη» και φιλοξενεί δηλώσεις του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη.
Δημοσιεύματα των Reuters και Washington Post γράφουν για μακεδονικό τάφο που βρέθηκε στην Αρχαία Αμφίπολη και σημειώνουν την επίσκεψη Σαμαρά στο χώρο ενώ πολλά αμερικανικά μέσα αναπαράγουν αναφορές του Associated Press, που τονίζει την δήλωση Σαμαρά για σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα.
Το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων σε άρθρο του, κάνει λόγο για «Μυστήριο γύρω από την ανακάλυψη αρχαίου τάφου στην Ελλάδα» ενώ γνωστή βρετανική ταμπλόιντ έχει ήδη βρει τον Μέγα Αλέξανδρο. Σε δημοσίευμα του Guardian αναφέρεται πως οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν τεράστιο αρχαίο τάφο στην Αμφίπολη, ο οποίος έχει έρθει σταδιακά στο φως τα τελευταία δύο χρόνια, και σηματοδοτεί μια σημαντική αποκάλυψη από την πρώιμη ελληνιστική εποχή.
Στις ανακαλύψεις της Αρχαίας Αμφίπολης αναφέρονται τα μεγάλα γερμανικά ΜΜΕ ενώ σύντομο ρεπορτάζ υπάρχει και στο σάιτ της Le Figaro.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διαφωνούμε όπως συμβαίνει στις οικογένειες» δηλώνει ο Νετανιάχου
Ύποπτος ο πρώην σύντροφος της μητέρας του κοριτσιού
Ξεκινούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις
Ποια είναι τα δύο βασικά «αγκάθια»
Οι πιλοτικές ζώνες ελέγχου και οι φόβοι για νέες συγκρούσεις
«Δεν χαμογελά ποτέ» επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για την Κόλινς
Τα σχέδια για κέντρα δεδομένων σε τροχιά και στη Σελήνη
Δεν είναι η πρώτη φορά που το έργο μπαίνει στο στόχαστρο
O Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει αυτήν τη χρονιά τις κυρώσεις σε βάρος του νησιού
«Ο πρόεδρος εργάζεται νυχθημερόν σε απάνθρωπους ρυθμούς», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας
Άγνωστη η τύχη της εμβληματικής ενημερωτικής εκπομπής
Πιθανή συνάντηση με Μοτζτάμπα Χαμενεΐ αν τα πράγματα «πάνε καλά»
Στο στόχαστρο το λιμάνι και η ναυτική βάση - Μήνυμα Πούτιν και απειλές για αντίποινα
416 προσαγωγές, οδοφράγματα και συγκρούσεις με την Αστυνομία ήταν το αποτέλεσμα των πανηγυρισμών των φιλάθλων της Παρί Σεν Ζερμέν μετά την κατάκτηση του Champions League από την ομάδα τους.
Πώς ο δημοσιογράφος Nicholas Potter ανακάλυψε τη φύση της γερμανικής αριστεράς
Η Μαρία Μονσεράτ Αλβαράδο αναλαμβάνει το πανίσχυρο υπουργείο Επικοινωνίας της Αγίας Έδρας
Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο
«Δυσανάλογο το πρόστιμο» απαντά η εταιρεία
Η πριγκίπισσα Ίνγκριντ Αλεξάνδρα βρίσκεται κοντά στη μητέρα της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.