- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ μεταφέρουν προσωρινά του προσωπικό τους εκτός της χώρας μετά την έντονη ανησυχία για ενδεχόμενη εισβολή της Ρωσίας.
Η Παγκόσμια Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσαν χθες ότι μετέφεραν προσωρινά μερικά μέλη του προσωπικού τους από την Ουκρανία με δεδομένη την έντονη ανησυχία σχετικά με μία πιθανή εισβολή της Ρωσίας, αλλά και οι δύο οργανισμοί ανακοίνωσαν ότι ο δανεισμός και η υποστήριξή τους προς την Ουκρανία συνεχίζεται.
Η Παγκόσμια Τράπεζα ανέφερε σε ένα εσωτερικό σημείωμα το οποίο διάβασε το Reuters ότι έχει προσωρινά αναστείλει τις αποστολές προσωπικού της στην Ουκρανία και ότι παρακολουθεί στενά την κατάσταση στα σύνορα, όπου η Ρωσία έχει συγκεντρώσει μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη σε απόσταση βολής από την Ουκρανία.
«Η πιο σημαντική προτεραιότητα για την Παγκόσμια Τράπεζα είναι να διατηρηθούν ασφαλείς το προσωπικό και οι οικογένειές τους. Σύμφωνα με την πολιτική εκκένωσης που έχουμε, βρίσκεται σε εξέλιξη μία προσωρινή μεταφορά του προσωπικού και εφαρμόζονται αυξημένα μέτρα ασφάλειας», ανέφερε το εσωτερικό σημείωμα. Το σημείωμα αυτό δεν ανέφερε λεπτομέρειες για τον τόπο και τον αριθμό του προσωπικού που μεταφέρθηκε προσωρινά.
Το ΔΝΤ προχώρησε στην προσωρινή μετάθεση του Βάχραν Στεπανιάν, εκπροσώπου του στη χώρα, εκτός της Ουκρανίας, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο του ΔΝΤ. Ο Στεπανιάν είναι αρμενικής καταγωγής, ενώ ηγείται του γραφείου του ΔΝΤ στο Κίεβο από τον Ιούλιο του 2021, συνεργαζόμενους με Ουκρανούς εργαζόμενους.
«Το προσωπικό του ΔΝΤ εξακολουθεί να συνεργάζεται και να βρίσκεται σε επικοινωνία με τους Ουκρανούς συναδέλφους τους» σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο.
Ένας εκπρόσωπος του Ομίλου της Παγκόσμιας Τράπεζας δήλωσε επίσης, ότι οι αναπτυξιακές δράσεις στην Ουκρανία θα συνεχιστούν, προσθέτοντας: «Προς την κατεύθυνση αυτή, το προσωπικό θα συνεχίσει να εργάζεται στο πρόγραμμά μας από την Ουκρανία, αλλά και άλλες εναλλακτικές περιοχές».
Το ΔΝΤ διατηρεί ένα δανειοδοτικό πρόγραμμα 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα έχει διαθέσει περίπου 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδοτήσεις προς την χώρα από την έναρξη της πανδημίας COVID-19 μέχρι σήμερα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Πυροβόλησε τα παιδιά στο κεφάλι ενώ κοιμούνταν
Το χρονικό της υπόθεσης
«Έχουμε επιτύχει τεράστια πράγματα, κάθε στιγμή μπορεί να μας φέρει νέες εξελίξεις», δήλωσε
Περισσότεροι από χίλιοι κάτοικοι απομακρύνθηκαν σε ακτίνα 450 μέτρων
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ
Ο νικητής ολοκλήρωσε τον αγώνα σε 50 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα
Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
«Ήθελα να τιμήσω τον Ιπποκράτη», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του φαρμακείου
«Παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ
«Η επαναλειτουργία των Στενών του Ορμούζ αποτελεί παγκόσμια ευθύνη», τονίζει ο Στάρμερ
«No more Mr. nice guy», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ανάρτησή του
Η τεχνολογική ελίτ της Σίλικον Βάλεϊ έχει υποχρέωση να συμμετέχει στην άμυνα του έθνους
Διεθνές Συμπόσιο στη Βοστώνη, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών από αμερικανικά και ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια
Νέα επίθεση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας
«Οι απεσταλμένοι μου θα μεταβούν στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν» αναφέρει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα σημάδια στις σορούς ενηλίκων
Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.