Κοσμος

ΠΟΥ: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει - Αναμένονται άλλες παραλλαγές

«Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Άνθρωποι περπατούν με μάσκες
Κορωνοϊός - Άνθρωποι περπατούν με μάσκες © Unsplash

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Η πανδημία δεν έχει τελειώσει καθώς αναμένονται και άλλες παραλλαγές, λέει η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ.

Η επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Σούμια Σουαμινάθαν, δήλωσε σήμερα ότι ο κόσμος δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς θα υπάρξουν και άλλες παραλλαγές του ιού.

«Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται…άρα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες παραλλαγές, περισσότερες ανησυχητικές παραλλαγές, άρα δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Σουαμινάθαν σε δημοσιογράφους στη Νότια Αφρική όπου επισκέπτεται μονάδες παραγωγής εμβολίων μαζί με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Φάουτσι: Έρχεται το τέλος της «πλήρους» πανδημίας

 

Ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης προέβλεψε, μιλώντας στην εφημερίδα Financial Times ότι ο συνδυασμός εμβολιασμών, θεραπειών και προηγούμενης μόλυνσης θα κάνει σύντομα τον ιό «πιο διαχειρίσιμο», ωστόσο δεν έκανε λόγο για ενδημική φάση του κορωνοιού.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ελπίζει ότι θα τεθεί τέλος σε όλους τους περιορισμούς που σχετίζονται με την πανδημία τους επόμενους μήνες στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας

Ο Άντονι Φάουτσι περιέγραψε ένα σενάριο στο οποίο τα τοπικά τμήματα υγείας θα διαχειρίζονται τον ιό και όχι κεντρικά η κυβέρνηση Μπάιντεν. «Καθώς βγαίνουμε από την πλήρη πανδημική φάση του Covid-19, από την οποία σίγουρα βγαίνουμε, αυτές οι αποφάσεις θα λαμβάνονται όλο και περισσότερο σε τοπικό επίπεδο και όχι σε κεντρικό επίπεδο. Θα υπάρχουν επίσης περισσότεροι άνθρωποι που θα λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πώς θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο μέλλον και τους εμβολιασμούς ο Φάουτσι εξήγησε ότι δεν πιστεύει ότι κάθε Αμερικανός θα χρειαζόταν τακτικά ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για να κρατήσει μακριά τον ιό. «Θα εξαρτηθεί από το ποιος είσαι», είπε. «Αλλά αν είστε ένα υγιές άτομο 30 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις, μπορεί να χρειάζεστε αναμνηστική δόση μόνο κάθε τέσσερα ή πέντε χρόνια», ανέφερε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ