Κοσμος

HΠΑ: Πώς μια γυναίκα σώθηκε από ομηρία χάρη στο Wordle

«Δεν έστειλα το Wordle στην κόρη μου το πρωί. Και αυτό την προβλημάτισε»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
© Wordle
© Wordle

Μια ηλικιωμένη στις ΗΠΑ σώθηκε από τον απαγωγέα της επειδή δεν έστειλε στην κόρη της το αποτέλεσμα του γρίφου Wordle που παίζει κάθε μέρα.

Μια 80χρονη Αμερικανίδα σώθηκε από τα χέρια του άνδρα που την κρατούσε όμηρο για πολλές ώρες, αφού η κόρη της αντιλήφθηκε ότι δεν είχε μοιραστεί μαζί της το αποτέλεσμα του δημοφιλούς παιχνιδιού λέξεων Wordle και υποψιάστηκε ότι κάτι της είχε συμβεί.

Η Ντενίζ Χολτ, από το Λίνκολνγουντ, στα προάστια του Σικάγο, ήταν μόνη της τη νύχτα της 5ης Φεβρουαρίου όταν ένας άνδρας εισέβαλε στο σπίτι της και την απείλησε με ένα ψαλίδι. Στη συνέχεια την κράτησε όμηρο επί 17 ώρες, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

Ο άνδρας, που ήταν γυμνός και αιμορραγούσε, επειδή είχε σπάσει ένα παράθυρο για να μπει στο σπίτι, τη διαβεβαίωσε ότι δεν θα της έκανε κακό. Την ανάγκασε όμως να κάνει ντους και μπάνιο μαζί του –χωρίς να βγάλει τα ρούχα της– και κατόπιν την κλείδωσε στο υπόγειο.

«Δεν πίστευα ότι θα έβγαινα ζωντανή», είπε η 80χρονη γυναίκα.

Η αστυνομία του Λίνκολνγουντ πιστεύει ότι ο δράστης πάσχει από ψυχικό νόσημα.

Η κόρη της Ντενίζ Χολτ, που ζει πολύ μακριά από το Σικάγο, στο Σιάτλ, κατάλαβε ότι κάτι συνέβαινε στη μητέρα της επειδή εκείνη την ημέρα δεν της έστειλε το αποτέλεσμα του παιχνιδιού λέξεων που έπαιζε κάθε μέρα. 

«Δεν έστειλα το Wordle στην κόρη μου το πρωί. Και αυτό την προβλημάτισε», είπε η 80χρονη.

Η κόρη τηλεφώνησε στην αστυνομία του Λίνκολνγουντ και ζήτησε να επισκεφθεί κάποιος το σπίτι της μητέρας της για να ελέγξει αν είναι καλά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ένας άνδρας την κρατούσε παρά τη θέλησή της επί πολλές ώρες. Επενέβησαν τότε οι ειδικές δυνάμεις και ένας αστυνομικός εξουδετέρωσε τον ύποπτο, χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι τέιζερ, σώζοντας την ηλικιωμένη γυναίκα.

Η Ντενίζ Χολτ, αν και σε κατάσταση σοκ μετά την περιπέτεια που έζησε, δεν τραυματίστηκε.

Wordle: Η ιστορία του παιχνιδιού που αγόρασαν οι New York Times

Το τελευταίο διάστημα το παιχνίδι Wordle έχει σίγουρα ξεχωρίσει. Το πρωτότυπο σταυρόλεξο των 5 λέξεων, που κάθε μία αποτελείται από 5 γράμματα, εδώ και κάποιο καιρό έχει τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου στα social media. Η φρενίτιδα που έχει επικρατήσει σε όλο τον πλανήτη με την εφαρμογή των James Wardle και Palak Shah, έκανε τους New York Times να αγοράσουν τα δικαιώματά της με 1 εκατομμύριο δολάρια σύμφωνα με πολλές φήμες. 

Το concept του παιχνιδιού είναι πολύ εύκολο να κατανοηθεί. Στο Wordle κάθε μέρα παρουσιάζεται μία διαφορετική λέξη με 5 γράμματα και μέσα από έξι διαφορετικές προσπάθειες, ο παίκτης αναλαμβάνει να βρει τη λέξη που ζητείται. Η μόνη βοήθεια που έχει, είναι πως με κάθε του μαντεψιά μπορεί να φανερώσει γράμματα που εμπεριέχονται στη λέξη. Το παιχνίδι αναφέρει ποια γράμματα της λέξης βρίσκονται στο αίνιγμα της ημέρας. Χρωματίζονται με πράσινο τα γράμματα που όχι μόνο είναι στη λέξη αλλά και στο σωστό σημείο, ενώ με κίτρινο εκείνα που βρίσκονται σε αυτήν αλλά όχι στη σωστή θέση. Όσα δεν βρίσκονται μέσα στο ζητούμενο, τότε έχουν το γκρι χρώμα. Θυμίζει κάπως τα παραδοσιακά σταυρόλεξα αλλά σε πιο απλή εκδοχή και μέχρι στιγμής θεωρείται απολαυστικό για τους λάτρεις των γρίφων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ