Κοσμος

Ο Έλον Μασκ έδειξε την συναισθηματική του πλευρά

Μια άγνωστη μέχρι πρότινος ιστορία για τον αμφιλεγόμενο ιδρυτή της Tesla

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Έλον Μασκ μιλούσε μέσω mail για εβδομάδες με τον πατέρα νεαρού που πέθανε σε δυστύχημα με ένα Tesla S.

Ο νεαρός Μπάρετ Ράιλι βρισκόταν στο τιμόνι του αυτοκινήτου Tesla Model S του πατέρα του στις 8 Μαΐου 2018, όταν έχασε τον έλεγχο και έπεσε με μεγάλη ταχύτητα στον τσιμεντένιο τοίχο ενός σπιτιού σε πόλη της Φλόριντα. Το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες. Στο ατύχημα σκοτώθηκαν ο Ράιλι και ο φίλος του που κάθονταν στη θέση του συνοδηγού. 

Περίπου 24 ώρες μετά, ο Έλον Μασκ έστειλε email στον πατέρα, Τζέιμς Ράιλι εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του και ρωτώντας τον αν ήθελε να μιλήσει. «Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να χάσεις ένα παιδί», του έγραψε, όπως αποκαλύπτουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μεταξύ των δύο ανδρών. «Ο πρωτότοκος γιος μου πέθανε στα χέρια μου. Ένιωσα τον τελευταίο του χτύπημα της καρδιάς», συνέχισε, αναφερόμενος στον γιο του, Αλεξάντερ Μασκ, ο οποίος πέθανε όταν ήταν 10 εβδομάδων.

Τα μηνύματα αποκαλύπτουν μια ευάλωτη, συμπονετική πλευρά του Μασκ, ο οποίος έχει αποκτήσει τη φήμη του ανθρώπου που δεν σταματά πουθένα.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία περιέχεται σε δικαστική υπόθεση που υποβλήθηκε αυτόν τον μήνα για αγωγή που αφορά ένα διαφορετικό θανατηφόρο ατύχημα της Tesla. Ο δικηγόρος σε αυτή την υπόθεση προσπαθεί να πείσει τον δικαστή να φέρει τον Μασκ για ανάκριση σχετικά με τη λειτουργία υποβοηθούμενης οδήγησης του αυτόματου πιλότου της Tesla.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανταλλαγή email, όπως αναφέρει το Bloomberg ο Ράιλι υπέβαλε μήνυση κατά της Tesla σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου του οχήματός του Tesla «ξέσπασαν σε ανεξέλεγκτη και θανατηφόρα φωτιά» μετά τη σύγκρουση, σύμφωνα με την καταγγελία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ