Κοσμος

Κατεχόμενα: Εκτέλεση επιχειρηματία που συνδέεται με τον Ερντογάν

Το όνομα του είχε έρθει στο προσκήνιο από τον αρχιμαφιόζο Σεντάτ Πεκέρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάζωσαν με αυτόματα όπλα τον Τ/κ επιχειρηματία-Ποιος ήταν ο Φάλγιαλι
Eκτέλεση επιχειρηματία στα Κατεχόμενα © Sigmalive

Δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας Χαλίλ Φάλγιαλι στα κατεχόμενα. Ποια είναι η σχέση του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η δολοφονία του επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι στα κατεχόμενα έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην κοινότητα και προκάλεσε κινητοποίηση των τοπικών αρχών. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ο Φάλγιαλι την στιγμή της επίθεσης κατευθυνόταν προς την οικία του. Το όχημα του ακολουθούσε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, στο οποίο μετέβαιναν συγγενείς του. Αυτά τα άτομα δεν τραυματίστηκαν στην επίθεση.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα «Χαμπέρ Κίμπρις» γράφει ότι στα κατεχόμενα επικρατούν συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, με την «αστυνομία» να προχωρά στη λήψη έκτακτων μέτρων ασφαλείας σε «λιμάνια», «αεροδρόμιο» και οδοφράγματα. Η Κίπρις αναφέρει ότι ο Φάλγιαλι δέχθηκε στο σώμα και το κεφάλι 18 σφαίρες. Ο επιχειρηματίας κατέληξε στο νοσοκομείο Eγγύς Ανατολή γύρω στις 21.40 παρά την προσπάθεια μιας μεγάλης ομάδας γιατρών και χειρούργων να τον σώσουν.

 Επίσης, η ιστοσελίδα μετέδωσε την πληροφορία ότι η «αστυνομία» αναζητεί όχημα με πινακίδες εγγραφής PM 648, που πιστεύεται ότι ενεπλάκη στη δολοφονία του Φάλγιαλι.  Η «Γενί Ντουζέν» γράφει σήμερα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ η Χαβαντίς αναφέρει ότι υπάρχει υπόνοια για διαρροή πληροφορίας, που βοήθησε τους δράστες, εκ των έσω. Κι αυτό επειδή το κομβόι της οικογένειας Φάλγιαλι που επέστρεφαν από το ξενοδοχείο που ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεών τους στην κατεχόμενη Κερύνεια, στο σπίτι τους στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, αποτελούνταν από τρία αυτοκίνητα.

Η υπόθεση Φάλγιαλι

Το όνομα του Φάλγιαλι ήρθε στο προσκήνιο της τ/κ και τουρκικής επικαιρότητας το προηγούμενο διάστημα με αφορμή τις αποκαλύψεις του γνωστού Τούρκου, ανθρώπου της νύχτας, Σεντάτ Πεκέρ και τις πληροφορίες που αφορούν αρχείο που περιέχει στιγμιότυπα από την προσωπική ζωή σημαντικών προσωπικοτήτων σε Τουρκία και κατεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκικό και τ/κ Τύπο, ένα από αυτά τα αρχεία ενδέχεται να βρέθηκε στο επίκεντρο της γνωστής υπόθεσης που οδήγησε σε παραίτηση τον τέως «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο Πεκέρ αναφερόμενος στον Φάλγιαλι έφερε στο προσκήνιο ισχυρισμούς που αφορούν παράνομες δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο, στις οποίες εμπλέκονται ο υιός του τέως Πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ερκάν Γιλντιρίμ καθώς και ο νυν και ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας. Σύμφωνα με τον Πεκέρ, ο Φάλγιαλι διατηρούσε στενές σχέσεις και συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους.

Τουρκικά δημοσιεύματα που εστιάζουν στην υπόθεση Φάλγιαλι επισημαίνουν ότι ο επιχειρηματίας απέκτησε στα κατεχόμενα ισχυρές διασυνδέσεις και πλούτο, κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, ελέγχοντας σταδιακά το κύκλωμα του παράνομου τζόγου και αναπτύσσοντας μεγάλη δραστηριότητα στην τουριστική βιομηχανία. Επίσης, τα τουρκικά δημοσιεύματα υπενθυμίζουν ότι η οικογένεια Φάλγιαλι πριν από λίγα χρόνια επιχείρησε την εξαγορά της αγγλικής ομάδας «Fulham».

Σημειώνεται ότι ο Φάλγιαλι, σε πρόσφατη τοποθέτηση του στον τουρκικό Τύπο, είχε διαψεύσει του ισχυρισμούς του Πεκέρ.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ