Κοσμος

Γιατί o Πούτιν ήθελε να πάρει γρήγορα το γιοτ του από τη Γερμανία

Φοβήθηκε τις κυρώσεις της Δύσης σύμφωνα με Γερμανικά μέσα ενημέρωσης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πούτιν πήρε το γιοτ του από την Γερμανία φοβούμενος κυρώσεις
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Φωτό Αρχείου) © EPA Pool

Πλώρη για τη Ρωσία έβαλε το γιοτ του Βλαντίμιρ Πούτιν, το οποίο βρισκόταν στο Αμβούργο, υπό τον φόβο των δυτικών κυρώσεων.

Το 82μετρο «Graceful» βρισκόταν σε ναυπηγεία του Αμβούργου Blohm+Voss από τον Σεπτέμβριο, για συντήρηση και μετατροπές αλλά τη Δευτέρα σάλπαρε εσπευσμένα για τη Βαλτική. 

Οι γερμανικές εφημερίδες υπέθεσαν ότι το γιοτ αναχώρησε άρον άρον λόγω ενδεχόμενων κυρώσεων οι οποίες, όπως προειδοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, θα είναι πολύ σκληρές και κανείς από τον κύκλο του Βλαντιμίρ Πούτιν «δεν θα ξέρει πού να κρυφτεί», αν εισβάλλει στην Ουκρανία. 

Το γιοτ του Πούτιν σχεδιάστηκε το 2005 από τα ρωσικά ναυπηγεία Sevmash στο Σεβεροντβίνσκ. Αρχικά το σκάφος ονομαζόταν «Baltic» και είχε μήκος 71 μέτρα.

Το 2010, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ναυπήγησή του, αποφασίστηκε να μεταφερθεί το κύτος στη Γερμανία. Κατά τη ρυμούλκησή του, ωστόσο, λόγω σφοδρής θαλασσοταραχής έσπασαν τα σκοινιά με τα οποία το έσερνε το ρυμουλκό, και υπέστη σοβαρές ζημιές στους βράχους ανοικτά των βόρειων ακτών της Νορβηγίας. Το μήκος του αυξήθηκε κατά πάνω από 10 μέτρα, στα 81,5 μ., ενώ έγιναν μεγάλες αλλαγές σε ολόκληρο το σκάφος του Πούτιν. Το 2014, μετά την ολοκλήρωση όλων των δοκιμών, το γιοτ βαφτίστηκε «Graceful» και παραδόθηκε στον πελάτη. Η επισκευή του φέρεται να κόστισε 87 εκατ. ευρώ στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το εξειδικευμένο περιοδικό Boote Exclusiv, το σκάφος του Πούτιν διαθέτει πέντε καταστρώματα, έχει μία εσωτερική πισίνα 15×3 μέτρα, η οποία μπορεί να μετατραπεί εύκολα σε πίστα χορού. Εχει χώρο προσγείωσης ελικοπτέρου και δύο μηχανές ισχύος 2.320 kilowatt. Η ταχύτητά του φτάνει τους 18,2 ναυτικούς κόμβους. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ