- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός: Μισό εκατομμύριο θάνατοι μετά την εμφάνιση της Όμικρον
Και 130 εκατομμύρια μολύνσεις
Πανδημία: Μισό εκατομμύριο νεκροί αφότου εντοπίστηκε η παραλλαγή Όμικρον του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) στηλίτευσε χθες Τρίτη το γεγονός πως έχουν καταγραφεί μισό εκατομμύριο θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών του κορωνοϊού μετά τον εντοπισμό της παραλλαγής Όμικρον, παρότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, γεγονός «παραπάνω κι από τραγικό».
«Ενώ όλος ο κόσμος λέει πως η Όμικρον είναι πιο καλοήθης, παραμερίζεται το γεγονός ότι μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν πεθάνει αφότου εντοπίστηκε», τόνισε ο Άμπντι Μαχάμουντ, αρμόδιος για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ασθενειών στον ΠΟΥ.
«Σε μια εποχή αποτελεσματικών εμβολίων, μισό εκατομμύριο άνθρωπο πέθαναν, είναι αληθινά κάτι (...). Είναι κάτι παραπάνω κι από τραγικό», πρόσθεσε, κατά τη διάρκεια συζήτησης μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης που οργάνωσε ο ΠΟΥ.
Σύμφωνα με τον κ. Μαχάμουντ, έχουν καταγραφεί 130 εκατομμύρια μολύνσεις και 500.000 θάνατοι σε παγκόσμια κλίμακα αφότου χαρακτηρίστηκε «παραλλαγή ανησυχίας» η Όμικρον, στα τέλη του Νοεμβρίου του 2021.
Η παραλλαγή αυτή του SARS-CoV-2 έκτοτε ξεπέρασε ταχύτατα τη Δέλτα και έχει γίνει πλέον κυρίαρχη σε διεθνές επίπεδο, καθώς είναι πιο μεταδοτική, έστω κι αν μοιάζει να προκαλεί πιο ήπια νόσηση.
Ο αριθμός των κρουσμάτων της Όμικρον είναι «απίστευτος», «οι προηγούμενες κορυφώσεις ωχριούν», ακόμη κι αν ληφθεί υπόψη ότι οι αριθμοί των μολύνσεων και των θανάτων στην πραγματικότητα είναι πολύ πιο υψηλοί από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, σχολίασε άλλη αξιωματούχος του ΠΟΥ, η Μαρία φαν Κέρκοβ.
«Βρισκόμαστε ακόμη στη μέση αυτής της πανδημίας. Ελπίζω ότι πλησιάζουμε στο τέλος της», όμως «αρκετές χώρες δεν έχουν ακόμη ξεπεράσει την κορύφωση της Όμικρον» και «αυτός ο ιός συνεχίζει να είναι επικίνδυνος», προειδοποίησε η ίδια.
Η COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 5,75 εκατ. ανθρώπους σε όλο τον κόσμο αφότου εμφανίστηκε στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, κατά την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στους επίσημους κυβερνητικούς απολογισμούς.
Σε παγκόσμια κλίμακα, έχουν χορηγηθεί πάνω από 10 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οδεύει προς διεθνείς οργανισμούς - Εκλογές για την έδρα του
Εξουδετερώθηκε ο μηχανισμός - Εκτιμάται ότι στόχος ήταν το γενικευμένο μπλακ άουτ
Έλεγε στους συγγενείς τους ότι τους είχε μιλήσει και αργότερα βρέθηκαν νεκροί
«Είχε εμμονή» - Ξέσπασε σε κλάματα στο δικαστήριο
Όσα είχε αποκαλύψει για τη στιγμή που έφτασε στον τόπο του εγκλήματος
Παρούσα η οικογένεια του νέου μονάρχη
H αγορά δεν έχει πειστεί πως η ανάπτυξη της μπορεί να κάνει «comeback»
Η υπόθεση συγκλονίζει τη Βρετανία - Κατηγορείται για 48 αδικήματα
Οι παράνομες εξαγωγές κοκαΐνης υπολογίζονται σε 16,5 δισ. δολάρια το 2024
Βρισκόντουσαν στα ερείπια υδροηλεκτρικών σταθμών στα Ιμαλάια
Ανεκπαίδευτοι «χειρουργοί» χρησιμοποιούν σκουριασμένα εργαλεία, οδηγώντας στον θάνατο δεκάδες παιδιά
Όταν κάποιοι στη Δύση επιχαίρουν με τη στρατιωτική αποτυχία των ΗΠΑ
Οργή και καταγγελίες για καθυστερήσεις στις έρευνες σε εργοστάσια
Τι άλλο είπε ο Κρίστιαν «King» Κομπς
Το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Κλειδί για την καταδίκη οι δικές του αφηγήσεις
Οι αρχές προχώρησαν σε τρεις συλλήψεις
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.