- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κυβερνοεπίθεση σε εγκαταστάσεις σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο
Προβλήματα στις αποστολές πετρελαίου από πολλά μεγάλα λιμάνια
Μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση κατά λιμενικών εγκαταστάσεων σε Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο.
Μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση κατά λιμενικών εγκαταστάσεων στην Γερμανία, την Ολλανδία και το Βέλγιο ανάγκασε τις δικαστικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνες με την υποψία του εκβιασμού για την απόσπαση λύτρων από τους γερμανούς διαχειριστές του πετρελαϊκού τομέα.
Η κυβερνοεπίθεση ξεκίνησε πριν από αρκετές ημέρες και αφορά ειδικά τους πετρελαϊκούς τερματικούς σταθμούς, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στις αποστολές πετρελαίου από πολλά μεγάλα λιμάνια, εν μέσω εκτόξευσης των τιμών της ενέργειας.
Η Europol δήλωσε ότι πρόσφερε την υποστήριξή της στις γερμανικές αρχές σχετικά με την επίθεση. Σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα De Morgen, η επίθεση έπληξε το λιμάνι του Αμβούργου, καθώς και τουλάχιστον έξι πετρελαϊκούς τερματικούς σταθμούς στο Βέλγιο και την Ολλανδία, όπως η Αμβέρσα και το Αμστερνταμ.
Κυβερνοεπίθεση: δικαστική διερεύνηση μετά από μήνυση
Η εκκίνηση της δικαστικής διερεύνησης έγινε με μήνυση που κατέθεσε πληγείσα εταιρεία, η Oiltanking, θυγατρική του γερμανικού ομίλου Marquard & Bahls, για κυβερνοεπίθεση που έπληξε τα πληροφοριακά της συστήματα.
Το περιστατικό ανακαλύφθηκε στις 29 Ιανουαρίου και προκάλεσε ενεργοποίηση των σχεδίων έκτακτης ανάγκης της εταιρείας, οι δραστηριότητες της οποίας διαταράχθηκαν σοβαρά. Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, που επικαλείται πηγές της γερμανικής δικαστικής έρευνας, οι κυβερνοπειρατές χρησιμοποίησαν το λογισμικό BlackCat, που εντοπίσθηκε στα τέλη του 2021 από τους ειδικούς κυβερνοσφάλειας και θεωρείται εξελιγμένο σε σχέση με τα προηγούμενα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πειρατές που βρίσκονται πίσω από το BlackCat χρησιμοποιούν ρωσικά, αλλά το γεγονός αυτό δεν αρκεί για να αποδοθεί η κυβερνοεπίθεση σε ρώσους πειρατές, αφού οι τακτικές καμουφλάζ είναι συνήθεις και πολύ διαδεδομένες μεταξύ των hackers.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οκτώ νεκροί και 18 αγνοούμενοι
Εδώ έχουμε «ευαίσθητους» που στην ουσία ζητούν να μην σατιρίζονται οι δυτικοί που οικειοποιούνται ξένες κουλτούρες. Αλλά μπορεί και να μην είναι μόνο από ανοησία που το κάνουν.
Στο στόχαστρο των ρωσικών πυραύλων και drones τυπογραφεία, βιβλιοπωλεία και μνημεία πολιτισμού
Οξεία αντιπαράθεση για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να μετονομάσει τη λίμνη
Περίπου 5.000 Αμερικανοί ναύτες αναμένεται να αποβιβαστούν για ξεκούραση
Η πτήση που την οδήγησε σε αλλεπάλληλες ιατρικές επισκέψεις και τελικά σε θεραπείες
Τι αποκάλυψε σε συνέντευξη που παραχώρησε
«Το πλοίο έγειρε πολύ γρήγορα αντί να βυθιστεί αργά»
Το σχολείο θάφτηκε κάτω από τη λάσπη
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σαν σήμερα, 31 Αυγούστου, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 36 ετων
Με 52,8% οι Ισλανδοί απέρριψαν την επανέναρξη των ενταξιακών συνομιλιών
Ξεκίνησαν οι ταφές των θυμάτων
Το χρονικό της τραγωδίας - Συνελήφθη ο καπετάνιος
Οι ελπίδες για τον εντοπισμό επιζώντων στις λάσπες εκμηδενίζονται
Πρώτη τέτοια επίθεση μετά από έναν μήνα
H ιστορία της «Δύσης» και οι διαρκώς μεταβαλλόμενες απειλές για τον δυτικό πολιτισμό, με αφορμή το βιβλίο «Η Δύση, η ιστορία μιας ιδέας» του Γιώργου Βαρουξάκη
Tι υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας και υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές
Τι θα βλέπουν οι χρήστες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.